Luleå HF

116354 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2731405

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Äntligen! I morgon kör SHL igång! Luleås träning idag signalerar förstås hur Bulan kommer att formera laget.

Linor
• Linus Omark-Brian O’Neill-Brendan Shinnimin
• Anton Levtchi-Eetu Koivistoinen-Mathias Bromé
• Pontus Andreasson-Albin Lundin-Markus Nurmi
• David Granberg-Jonas Berglund-Einar Emanuelsson

Som synes har man under försäsongen identifierat att det kan vara en god idé att ändra lite vad det gäller vingarna. Shinnimin har fått gå upp till förstalinan, medan Bromé går till andralinan och Nurmi fått kliva ned till trean. DG tycks ta platsen i fyran av Lilja inledningsvis.

Kan vara klokt. Dels att Brome´ får chansen att nyttjas bättre i en annan lina än med Omark/O'Neill där det blir lite trångt med tre stjärnor. Dessutom har Shinnimin inlett starkt i år och kan förhoppningsvis bereda lite väg för firman Omark-O'Neill. Hoppas det fungerar. Även om man kanske hellre skulle ha sett en större och starkare där, a la Juhani Tyrväinen. Visst, Shinnimin drar sig inte för att gå in i närkamper, men kanske mer kilo vore önskvärt. Kanske Nurmi skulle komplettera de två allra bäst?

Som det nu är splittras finnlina och Nurmi får ta klivet ned i tredjeligan, som väl blir den lina man är mest osäker på framöver.

Backar
• Jesper Sellgren-Fredric Allard
• Marcus Hardegård-Erik Gustafsson
• Pontus Själin-Ludvig Jansson
• Artur Tuhkala-Oliwer Sjöström

Ja, och nej. Gus och Hardegård känns trygga. Men kan Jesper få ordning på Allards defensiv? Hoppas det, fast det känns inte troligt tyvärr. Pontus och Ludde, visst båda kan bli fungerande i bakuppsättning men kanske man önskat att de båda fått varsin starkare backpartner. Sjöström kommer att bli riktigt ra och är det delvis redan. Kan absolut gå in i år. Tuhkala, ja på sikt men känns inte redo redan i år.

Men vi skulle behöva säkrare defensiv styrka framför vårt mål. Fungerar det inte inledningsvis i SHL för Allard hoppas jag att man rekryterar bättre.

Såvitt. Det kommer att ta sin tid innan Luleå fungerar som man ska. Den största frågan gäller förstås om backuppsättningen håller; annars måste man förstärka och det känns som att klubben är inne på det. Sedan gäller det att trixa för att hitta bästa möjliga linor och med så pass många stjärnor kan det ta sin tid.

Spelet 5 mot 5 har faktiskt fungerat bäst under försäsongen medan special teams varit vår akilleshäl. Inte oväntat eftersom prio inledningsvis måste vara att få alla nya att växa in i Bulanhockeyn överlag.

När det gäller PP körde man på dagens träning:

PP 1: Linus Omark-Brian O’Neill-Anton Levtchi, Mathias Bromé-Marcus Hardegård
PP2: Brendan Shinnimin-Eetu Koivistoinen-Markus Nurmi, Pontus Andreasson, Erik Gustafsson/Frederic Allard.

Ettan får ju munnen att drägla och skulle man haft en ännu bättre back där hade ju linan förutsättningar att bli på internationell toppnivå förutsatt att de får ihop rollerna och samspelet.

Tror i vilket fall att det finns goda förutsättningar för att Luleå blir riktigt bra i PP.

Mer tveksamt än så länge vad det gäller BP, där Luleå under försäsongen ofta visat upp en krympande stillastående box. Det måste ju upp på Luleånivå. Man kan förvisso inte sätta in en box med fyra Jonas Berglund, men nog fan måste vi kunna sätta ihop några BP-fyror som fungerar.

OK. 18.00 i morgon smäller det i Delfinen med

Luleå - Timret

Det blir en väldigt svår uppgift att inleda med. Timret har imponerat i år och är vi inte på tå blir vi överkörda.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Spännande linor ni komponerat

Får se vad Mitell kastar ihop , oklart skadeläge där vi vet att kaptenen med all säkerhet saknas ännu.
Men men vi har väl bred trupp av en anledning, får se om det hittas spets också

Kul att det drar igång igen iaf
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage:

Blir spännande att se Levtchi

Han har potential för att vinna poängligan.

Hade gärna sett honom i LIF, blir spännande att se honom i SHL
Kommentera