Luleå HF

116353 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2733720

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Flaggan är 150x90 cm och jag trodde flaggstången var 12 meter, men efter snabbtitt kanske den är 15 meter? Lite stor för ett trevåningshus, men står på högsta höjd på en kuperad tomt och Luleå Hockey-flaggan äger hela omkringliggande förortsområde förstås. Granen på bilden når knappt under flaggan, men marken där granen står ligger 6 meter lägre ungefär.

Höjde dessutom marken för att få 150 kvadratmeter vågrät gräsmatta där på insynsskyddad högst höjd. Och gjöt om flaggstångsfästet en dryg meter högre än tidigare. Men har inte vattnat och gödslat stången. Mycket trevligt när man hissar Luleåflagga, ser fram mot maj 2025;-)

Har tre tallar och de är mäktiga. Se bild nedan, ställde soptunna för jämförelse. Är 150-200 år gamla. Räknade årsringar på stubbar hos grannen, när han sågade ner sina motsvarande tallar för att rensa området och sälja av del av tomten. Rejäla tomter i den förort där jag bor.

Sådana kraftiga tallar skulle förväntats vara rejält högre, men faktiskt är de inte det, troligen för att de står på mark där gråberget ligger bara någon meter under. Men rejäla rötter - byggde en perfekt krogbollsplan med korg och planka på exakta mått bredvid tallen, och bara 5-6 år senare hade tallens lyft marken 1-2 decimeter här och var; korgbollsqeken fick läggas ned efter bara några år.

Flaggstången står alltså på mark bortåt 6 meter högre än tallarna och tror den når typ lika högt faktiskt.

Jag har inte döpt den tredje tallen men de två andra heter förstås Tim och Rå, men kallas för Wifsta och Östrand.
Uppladdat:

450x300-img2717.jpegimg2717.jpeg

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Hon fyllde 75 år i våras och bor 120 mil från Luleå – men det stoppade inte Gun Bäck som tog bilen från Vårgårda (lömnar gubben hemma..) bara för att kunna se sitt Luleå Hockey spela. "Det är nog många som tycker att det inte är normalt", säger den guldlängtande Luleå Hockey-fantasten obrytt.
– Jag var på plats när de vann guld 1996. Det var fantastiskt. Jag hoppas att på få uppleva fler guld, och har väntat och väntat. Jag försöker hålla mig frisk, men nu får de se till att skynda sig. För vem vet hur länge till jag får vara med. Sedan har jag åkt upp hit till Luleå och sett några matcher varje säsong i 20 års tid. De första åren åkte jag bara upp på våren. På senare år har det blivit några höstmatcher med, den här gången tänkte jag stanna och se fyra. Jag pratade med en väninna innan matchen i lördags, och hennes prat om att de hade haft problem under försäsongen gjorde mig nervös. De kändes också lite darriga efter det där tidigare målet. Fast det blev ju en underbar dag och jag känner mig mer avslappnad inför matchen mot Leksand, säger Gun Bäck – som deltog supportrarnas traditionsenliga marsch – och talar sig varm om stämningen i Coop Norrbotten Arena.
Kommentera