Luleå HF

116353 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2735060

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Osj02: Ja, Apans ointresse vad det gäller åskådare i arenan är ett mysterium.

Jag har ju för vana att trakassera Apans för detta, men egentligen är det djupt tragiskt och de flesta av oss skulle önska att de hade lika stora publikfester varje match som vi i Luleå.

Varför är det på detta viset?

En anledning kan vara ekonomiskt. Troligen har Apsupportrarna abonnemang för att kunna se alla bortamatcher - vilket innebär att de också får alla hemmamatcher "gratis". I stället för att gå på arenan och betala biljett eller säsongskort.

Personligen anser jag ju att SeMers (nu TV4:s) strategi är åt helvete. De vill ju sälja hockeymatcher med fullsatta läktare väl?

Hur svårt kan det vara? Erbjud abonnemang på bortamatcher bara. Eller Kombinera ihop produkten med klubbarna och erbjud säsongkort/abonnemang kombo.

Fast i många städer fyller folk arenorna; varför inte i Skellefteå?

Lite grann kan man tro att de tog ju sina glud för drygt tio år sedan, och sedan tappade de supportrarna, för vilka bara glad dög. Alla silver blev bara missräkningar.

Ungefär som Sparkbollens norrköping.

Medan Luleå snarare är elithockeyns Hammarby. Vi "vet" att vi aldrig når gludet, men vi ger oss aldrig och vägen blir målet.

Men även om det där har sin betydelse är det svårt att inte säga som det är. Av någon anledning dras Apan med ett gäng amatörer som inte kan sälja ut produkten. Apans supportrar klagar på dessa och för utomstående verkar de riktiga sig till småbarn - t ex "betala och bli svart riddare" kom till ispremiären med fiskdamm och ansiktsmålning...

Allvarligt talat. Hockey är inte på liv och död. Det är viktigare än så.

Apan har hanterat mycket av sin hockey oerhört framgångsrikt, men detta att promovera hockeyn på riktigt begriper de inte. Och det leder till tomma läktare.
Kommentera