Luleå HF

116353 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2738208

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Svanru: Ja, ni avslöjade ju oss och visade att vi behöver förbättra en hel del.

Kolla PP t ex. Vi har haft 16 PP, flest i serien, och med de spelare vi har borde vi tillhöra de bästa PP-lagen. I stället har vi 6,25%, sämst i serien, med undantag för HuVa.

Detsamma gäller förstås BP där vi med <80% tillhör seriens sämsta lag, där Luleå "normalt" ska tillhöra de bästa.

Nu lär vi inte kunna räkna med så stor fördel vad det gäller utvisningar mot Ulfven, men inget tvivel om att vi måste bli bättre i special teams. Och det kommer vi förstås att bli.

Men dessutom måste linorna bli mer samspelta när det gäller att pressa högt eller inte, liksom i konsekvens att välja backchecking så väl att vi undviker snabba spelvändningar. I de tidigare matcherna fungerade ju detta oväntat bra, men mot Warulfven fungerade vi dåligt. Med hälften av forwards nya får man räkna med att det kommer att dröja innan det där sitter i ryggmärgen. Men det kommer.

I vilket fall fungerade Warulfven på högre nivå och vann därför. Vi hade ju många offensiva chanser och hade våra stjärnforwards kunnat placera flera av dessa i mål, kunde vi hängt med.

Nåja. Som beskrivet ovan kommer vi att bli bättre under säsongen, men visst skulle vi behöva en förstärkning med en stark back. Och när vi nu vet om att föreningen försöker aktivt kan det förhoppningsvis bli en förstärkning.
Kommentera