Luleå HF

116502 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2746714

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Överlag intryck från senaste matchen. Det alla sett och vet att Luleå måste få att fungera tog stora steg framåt.

Mycket bättre avvägningar för att sätta hög press och därmed många vunna puckar i Örets zon. Fin backchecking och fick stopp i mittzon på många försök till spelvändningar. Och i försvar i vår egen zon och BP 4-5-mannanboxar som inte krympte och blev stillastående.

Det här var ett jättesteg framåt för Luleå och gott hopp att det kan fortsätta på rätt väg och även fixa de svåraste och bästa motståndarna.

Offensivt börjar det ju lossna, Limpan och Ponta, troligen med Koivistoinen, såg ju för j-a bra ut. Hade trott att Limpan skulle behöva O´Neill, Bromé eller Levtchi i sin lina, men går han så här bra med Ponta - när inte motståndarna kan lägga allt försvar på dem, eftersom vi har många andra farliga spetsspelare - frigör det ju övriga.

O´Neill börjar ju visa vilken stjärna han är och Nurmi har ju haft en härlig ingång i laget. Nu har vi ju Bromé - som lägger stor energi - och Levtchi - vars höga skicklighet syns - att hoppas på: får Bulan ihop dessa i bästa omgivning kan målproduktionen framåt - som redan är bra - bli bättre och skrämma skiten ur alla motståndare.

Det enda negativa är att med ett sådant koppel av vingar minskar chansen att Wozniak får speltid och i bra linor. Ett "vanligt" år skulle man nog ha givit honom ett tiotal matcher i första eller andra linor redan under hösten. Och kanske chansat och släppt loss en junislina med DG, Woz och Hedqvist. När den extremt lyckade från juniorerna linan var inne för A-laget tidigare gjorde de inte bort sig utan tvärtom imponerade offensivt och räckte till defensivt.

Men Woz råkar oturligt hamna i frågan: vem ska han peta? Omark? Ponta? Bromé? Nurmi? Levtchi? Shinnimin? Och vips är de tre förstalinorna borta... trots att full satsning på Ihs Wozniak kanske skulle innebära att han levererade olika bra som nämnda.
Kommentera