Luleå HF

116667 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2753071

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Det finns sedan tidningar dominerade nyhetsflödet så kallad rikstäckande media, väsentligen placerad i Fjollträsk.

Men det handlar bara om en lokaltidning, som alla vet. Fyrtioelva artiklar om Fjollträsks hockeylag dagligen, speglande så intressanta och för hockeyn viktiga frågor som "vilken frukost föredrar N N", reserv och bänknötaren i Gnaget.

Att Luleå vände 0-2 till 3-2 och vann mot Plastjö igår har exempelvis inte hänt, om man följer Sexpressen. Och de andra riksbetäckarna hade som bäst någon treradare om resultatet.

Men idag "skärper" sig Sexpressen och lägger ut Ligans korta film som visar målen i Delfinen. Utan kommentarer från Sexpressen, som dock lyckades förse den med nedanstående rubrik. Som vi som följer hockey uppfattar som närmast idiotisk, skriven av någon helt okunnig. "Nya" serieledare?

Vad handlar det om? Varför är de så j-a njugga mot Luleå Hockey i Fjollträsk?

Förklaringen kan nog sökas i nedre bilden. Robin Jonsson, som ler efter att Luleå slog ut gårdarna i kvartsfinal för drygt tio år sedan, trots att media allmänt förklarat att DIF skulle bli svenska mästare. Och gjorde sitt bästa för att hjälpa till genom att skandalöst förolämpa, förnedra och förfölja Luleå dagligen under kvarten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
SDHL

1. Luleå/MSSK 10 m +27 24p
2. DamRenset 9m +20 24p
3. DaMooDoo 9m +12 20p
4. DamPungen 10m -9 14p
etc

Och ikväll har vi bl a följande matcher:

• MoDo Hockey - Frölunda HC
• Luleå HF - Linköping HC

Det kommer att handla om Luleå/MSSK, DamRenset och DaMooDoo i år. Just nu leder DamRenset i praktiken SDHL eftersom de spelat en match mindre än Luleå.

Men ikväll möter de DaMooDoo, som är det enda lag i ligan som slagit DamRenset. Det var i premiären, då DaMooDoo vann med 1-2, trots att Renset vann skotten med hela 41-21. Sedan har DamRenset vunnit de 8 matcher de spelat.

Hur går det ikväll? Ja, det lutar förstås mot att DamRenset nu tar revanch. Men nu har de inte premiärpubliken på drygt 1200 i RensarBorg bakom sig eftersom matchen går i Ö-vik.

Spännande blir det, eftersom vinst för DaMooDoo skulle innebära att Luleå/MSSK då toppar SDHL, 0p resp 1p före DamRenset och DaMooDoo.

I så fall synnerligen jämnt och skitspännande fortsättning.

Fotnot
De tre topplagen har hittills följande stats i inbördes matcher:
• DamRenset - DaMooDoo 1-2 (skotten 41-21)
• Luleå/MSSK - DamRenset 1-3 (Skotten 34-13, sista målet i tom kasse)
• Luleå/MSSK - DaMooDoo 1-2 (skotten 29-26, avgjordes efter 10 straffar)

Lagen med flest skott på mål, ibland 2-3 ggr fler än motståndaren, har torskat varje match. Och det har varit oerhört jämnt med väsentligen oavgjort, uddamål i praktiken. Visst kan det bli så att något av lagen drar ifrån under serien men det är också möjligt att det blir jämnt in till kaklet.

Kul för svensk elitdamhockey!
Kommentera