Luleå HF

116667 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2753359

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Full omgång som vanligt i år i SHL - tack för det ligan! - idag med följande matcher:

15:15
• Luleå HF - Brynäs IF
• HV 71 - Timrå IK
• Rögle BK - Linköping HC
• IF Malmö Redhawks - Örebro HK

18:00
• MoDo Hockey - Skellefteå AIK
• Färjestad BK - Leksands IF
• Växjö Lakers HC - Frölunda HC

De flesta matcherna känns väl relativt avgjorda på förhand alternativt mindre intressanta. Så allt fokus på Luleå - Pölsan i Delfinen.

Luleå Hockey marknadsför matchen som Kidz day. Vilket innebär att barn bjuds på godispåsar, glass, flaggor och ansiktsmålning.

Påminner en del, även om det förstås är högre kvalitet, om när Apan brukade arrangera Kidz day, med gratis inträde i slutet av augusti varje år. Med den avgörande skillnaden att i Luleå är hockeymatchen huvudnumret. Medan det i Skellefteå inte förekom någon hockey alls, trots att Apan skickade ut pressmeddelande - vilket all media okritiskt publicerade - om att "Nu är publikintresse större än någonsin och rekordpublik närvarade vid Första Isträningen" trots att alltså någon isträning inte bedrivs (ibland körde de "Första Isträningen" från scen i någon sommarpark.

Nog om det.

Vi möter alltså Pölsan, vårt tidigare bogeyteam. En Pölsa, som medias självutnämnda experter tror ska bli något mellanlag i år. En bedömning som säger mycket om bedömarna, mindre om Pölsan. "Experternas" bedömning baseras på följande:
a) Pölsan lyckades inte så bra i SHL ifjol (inte underligt, då de var i Allsvenskan och krossade allt motstånd)
b) Pölsan är nykomlingar, de ska alltid tippas lågt, eventuellt kval
c) Truppen skiter man i.

Vi andra ser ju en Pölsa som återkommit starkare än på länge, kompletterad med ett gäng spelare med pölsakänsla som kunnat avgöra matcher och serier, samt med det meddrag som återkomst i SHL inneburit för intresset och pölsaandan, samt med allt bättre drag kring matcher och med allt bättre resultat.

Luleå har ju inlett med många poäng och toppar serien, men när det gäller spelet utan puck är vi fortfarande långt ifrån Luleånivå och det har flera lag lyckats avslöja.

Pölsan kommer förstås att välta oss. Alla vi som vet vad Pölsan gjort med Luleå Hockey varje slutspel vi mött dem, vet detta.

Bara att gratulera Pölsan i förväg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Pågår fyra matcher, men jag har inte noterat något från de övriga, upptagen med att onjuta av hur Pölsan utklassar oss.

• Luleå HF - Brynäs IF 0-3
• HV 71 - Timrå IK 1-2
• Rögle BK - Linköping HC 3-0
• IF Malmö Redhawks - Örebro HK 1-0

Trevliga resultat i övriga matcher iaf.

Nu ska vi spela tredje perioden i Delfinen. Vad vänta? Mest sannolikt väl att Pölsan fyller på med ytterligare mål för en av de största pölsavinsterna i Delfinen, kanske. Om de ids.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2024-25: Vägen mot SM-gludet!
Sven.Savage: Såg att pölsan är bäst i BP vilket har varit en Luleågrej senaste åren, tyvärr så havererar vårt försvar emellanåt, visst har vi en offensiv uppsida denna säsong men vi tappar ideligen markeringar/går bort oss och släpper till mer lägen för motståndarlagen, därför släpper vi också in mer mål per match.

PP orkar jag inte ens diskutera vidare.
Kommentera