Luleå HF

116663 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #383593

Sv: Välkommen, HUGE!
Huge: Utmärkt! Att du anammat terminologin. Snart saknas bara att du finner rätt namn på det där laget tjugo mil ovan Fjollträsk!

Håller helt med dig om att man vill ha rätta prylar när man spelar. Faktum är att jag hittade korrekta bräden för några år sedan, tror det var i ett varuhus eller så. Jag köpte två på en gång, för att ha ett hemma och ett på jobbet. Sedan letade jag länge innan jag fann rätt pjäser. gamla hederliga klubbmodellen, förstås! Överallt såldes bara allt möjligt dravel, jag tror man finner fler schackpjäser formade som hjältar från rymdimperiet, än riktig vara. Till slut fann jag klubbmodellen, tror det var i tradition i sturegallerian, fast den har väl numera lagt ned? För att göra lyckan fullständig behövde jag bara riktiga klockor och åkte upp en lördag till schackförbundets lokaler på ...brännkyrkagata, var det väl. Och...de sålde ut gamla klockor, som de repat, för trettio spänn stycket! Jag inhandlade raskt två stycken för det facila priset. Den ena lånade tyvärr vår IT-chef hem över helgen och sedan har den aldrig kommit tillbaka, och eftersom IT-apan kickats sedan dess, lär jag inte få se den klockan igen.

men, jag har äkta vara, alltså. Kul att plocka fram ibland.

Jag har noterat att vi möter ungefär samma lag nu i slutet av serien. Så fort vi mött ett lag hemma, möter ni det borta. Eller, om vi mött laget borta, möter ni det hemma nästa omgång. Det låter bra för er, först kör vi dem möra, och sedan får ni plocka upp spillrorna, i form av tre pinnar! Se där, plötsligt ökar pölsans möjligheter att, inte bara undvika kval utan även att krafsa på slutspelsdörren!
Kommentera