Luleå HF

116663 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #388087

Sv: Välkommen, HUGE!
Liam Devlin: Ja, jag spelade ngt år, -76 måste det ha varit, men jag kan fan inte komma ihåg vad klubben hette. Tror inte den existerar längre utan upphörde och gick upp i ngn annan klubb. Detta är bara spekulationer så jag vet inte exakt om det stämmer. Namnet hade ngt med "Stockholm" i sig iaf, fast det var inte SASS, som väl uttyds Sthlms Allmänna Schackssällskap om jag inte har helt fel. Lokalerna låg iaf på Arsenalsgatan, mellan Nybroplan och Kungsträdgården. Gamla inrökta sekelskiftesrum med tunga gardiner och matt belysning. Direkt taget ur ngn roman av Strindberg e dyl.
Det enda bestående minnet av min sejour där var att jag i ngn turnering lyckades besegra den legendariske journalisten och skribenten Per-Erik Lindorm, som var en stor schackentusiast. Mer entusiast än schackspelare skulle jag tro...

Ett annat roligt minne var från tiden i Gävle SA. Klubben fyllde visst 50år ngn gång i början på 70-talet och elitlagets bäste spelare var av ungersk börd. Han var tydligen bekant med den ungerske GM eller IM
István Bilek, som då rankades som nr 105 i världen. Ingen amatör således. Denne Bilek inbjöds att ge en simultanuppvisning (spel mot flera motståndare samtidigt, för er som inte är så insatta).
Där gick det undan vill jag lova. Jag blev inte mattsatt men var tvungen att ge upp redan efter ca 25 drag. I de lägena skall man ju helst inte spela efter teorin, den kan dom ju i nattsömnen. Samtidigt ville man ju försöka hålla sig till böckerna, för att se hur långt man klarar sig.
Nåja, kul var det iaf och ett minne för livet....
Kommentera