Luleå HF

116659 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #389089

Sv: Välkommen, HUGE!
Kickan: Du har helt rätt. Skall man lyfta debatten till korrekt nivå borde det produceras video i gammal god MooDooistisk anda.

Visa upp sekvensen där Mika blev skadad, samt ett helt gäng andra sekvenser. Därefter visa upp hur nämnda sekvenser bedömdes i matchen av domaren, hur de bedömdes i difiplinkommitté, kombinerat med hur de bedömdes i media och vid eventuella pressuttalanden, av typen skrikegård.

Till syvende och sist handlar det om att skrikegård, garpen och övriga inblandade styvben inte accepterar hockeyns regelverk utan diskvalificerar domare, domarkontrollanter och difiplinkommitté, och själv tar nakten som dömande och straffande.

Det är så det hela skall ses, förstås. Och sedan visa upp hur det straffet ser ut, nämligen odåga överfaller bakifrån med två krosscheckar mot nacke, och går sedan på ren och skär misshandel.

Eftersom allt detta som skrikegård dragit igång innebär att de omyndigförklarar idrottens regelverk, och själva sätter sig som lynchmobb, finns ingen anledning alls att de skall skyddas av idrottens regler. De har ju själva ställt sig vid sidan om detta.

Detta är alltså en övergripande och principiellt viktig fråga. Det jag tycker krävs är följande:

1. Att uppmana till brott av detta slag är ett svårt hot mot sporten. Straffet måste bli mycket starkt. Det enda rimliga borde vara att skrikegård, garp, odåga, och eventuellt fler styvben avstängs under mycket lång tid, varför inte för evigt?

2. Överfallet skall INTE skyddas av idrottsreglemente, det är ju självklart. Det skall upp i vanlig domstol. Det finns utmärkta inspelade bevis på både överfallet och misshandeln, samt på anstiftan. Jag är säker på att skrikegård erkände att de beställt jobbet när han talade med mikael och domarna i domarrummet efter matchen. Mikael säger ju att han faktiskt gjorde det, och det har icke förnekats av vare sig domarna eller skrikegård, så det stämmer säkert, skrikarn åker nog dit. I efterhand har skrikegård inte besvarat frågan om han gjorde det eller inte, utan i stället förklarat att "det är naturligt att grabbarna är sura eftersom de hört mika klaga över ont i huvudet sedan i november".

Sedan tillkommer ju det faktum att skadan så vitt jag förstått ICKE orsakades av Ledin, utan av en medfödd förträngning helt enkelt. Vilket styvbenen isf inte har förstått. Det gör ju deras argumentation, som redan är ytterligt svag, rent patologisk.

Vad skulle hänt om detta hänt exakt lika men utanför idrotten, och med samma bevismaterial? Är det inte möjligt att skicka in de där tre i fängelse? Eftersom gärningen utfördes i Luleå gissar jag att det är Luleå Tingsrätt som dömer?
Kommentera