Luleå HF

116659 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #389136

Sv: Välkommen, HUGE!
Larionov: Hmm. Jag tror inte du följde med från början efter matchen?

Jag menar själv inte att uppgifter från lules tränare är mer sanningsenliga än de från styvbenstränaren.

Jag relaterar bara vad luletränaren sa, och under de första dagarna sade skrikegård icke att "resten är (felaktiga) slutsatser av lules tränare. I efterhand har han börjat glida över åt det hållet, ja, eftersom han förstått att hans position är svag, och eftersom han tar chansen att inte domarna skall vittna om vad som sagts, och inte sagts, eftersom de inte gjort det från början.

Men jag tror att han biter sig i svansen där. Domarna kan intervjuas nu, om det behövs.

Naturligtvis måste man behålla omdömet och inte dra alla situationer in absurdum, men någonstans går ändå gränsen för vad som är acceptabelt.

Och att styvbensledare vägrar acceptera bedömningar av matchdomare och disciplinkommitté, och sedan nästan tre månader senare hoppar på en spelare som de (men inte hela det omfattande regelverk som noggrannt provat frågan) anser ha felat.

Känner du till vad som hände när ledin påstås ha skadat Mika? Och känner du till den medicinska bedömningen av Mikas besvär?

Vi har själva under senaste åren förlorat en hel del av våra viktigaste spelare efter riktigt fula överfall som pensionerat dessa skadade spelare från hockeyn för evigt.

Jag tror att vi har liiite mer skäl att hämnas för dessa angrepp, än styvbenen för det aktuella. Öga för öga och tand för tand?

Du "hade haft en annan syn på det hela om han (Odåga) X-checkat Ledin i ryggen så han åkt med huvudet före i sargkanten"?

Har du inte sett sekvensen? Ledin står en halv meter från sargen då Odåga bakifrån med klubban gånger två gånger X-checkar honom antingen i nacken eller i ryggen. Turligt nog åker han inte med huvudet i sargkanten, men blir nog rätt mör efter de slagen, speciellt om de träffade oskyddad nacke. Sedan överfaller Odågan Ledin med slag. Ledin, som redan inför matchen bestämt sig för att inte kasta handskar och slåss, gör inget.

Domaren dummar sig förstås, som tar ut Ledin på 4 minuter för att han med näsan attackerat Odågans nävar. Det är det som vi är riktigt förbannade på.

Men den andra delen, Odågan gjorde upp på "ärligt" sätt?

I så fall kunde han väl utmanat honom man mot man, bröst mot bröst, isf att anfalla honom bakifrån?

Du vet om att du talar om den mest utvisade spelaren i elitseriens historia? Jag har ingen bra koll på allt odågan gjort och inte gjort, men inte skulle det förvåna mig om han är fulare än andra.

Vi har ingenting emot att det blir fighter i hockey, och tycker dessutom att de inte alls skall bestraffas så hårt som de bestraffas nu. Bättre att hårt straffa det "spel" som är farligt för spelarna, vilket en fight knappast är.

Vad önskar du som nästa steg i förändringen av elitserien? Skall vi importera sådana trevliga figurer som Philadelphia körde med förr om åren? 150-kgs bjässar som knappt hade styrfart på skridskorna, men åkte in på isen direkt mot motstånadrnas bäste spelare för att slå den sönder och samman? På ett "ärligt sätt"?
Kommentera