Luleå HF

116659 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #389193

Sv: Välkommen, HUGE!
Selina: Selina. Visst finns det mycket av det som händer i en hockeymatch, som är olagligt om det hänt på annan plats.

Hockey är en kampsport, och kamp är tillåtet. Men inte vilken kamp som helst. Det finns regler. Brtyter man mot dessa regler, utdömer domaren ett straff. Om domaren skulle missa finns andra möjligheter. Vanligen handlar det om disciplinnämnden.

Sådana är reglerna, och det accepterar vi alla. Nåja, de flesta av oss. Om man anser att reglerna inte är bra arbetar man för att förändra dessa. Alla inblandade har rätt att föreslå förändringar, och när sådana beslutats, har reglerna förbättrats.

Det som denna diskussion gäller är att Djurgården IFs företrädare hamnat i ett läge då det kan påstås att de skiter i dessa regler. man accepterar inte ett beslut av domare och disciplinnämnd, utan det finns misstankar om att djurgårdsledare tre månader senare beordrar ett överfall på den de anser ha felat.

Det är inte OK. Var de inte nöjda, har de att arbeta för förändrade regler, precis som alla vi andra. Inte ta lagen i egna händer genom att överfalla människor som man anser ha kommit undan straff.

Det är således ganska långt från det vi vanligen är med om. Händelser i "stridens hetta" som dessutom vanligen krafigt bestraffas på vanligt sätt.

Om man accepterar att Djurgårdare kan skita i reglerna och beordra misshandel. Var går då gränsen? Jag är inte så naiv att jag tror att detta aldrig skett förut. Det upprörande är att de erkänner.

Hörde nyss på radion att skrikegård och odåga har anmälts till disciplinnämnden nu, men jag uppfattade inte vem som anmält dem? Det hade ändå varit intressant att se fallet, inte i disciplinnämnd, men i vanlig domstol.

Det som ingen än så länge tagit upp är det faktum att det finns risker med skrikegårds agerande. Om en förträdare för Djurgården på sådant sätt ger impulser till att det är OK att skita i lagar och förordningar. Finns det sammanslutningar i Stockholm som gärna på ett olagligt sätt söker påverka det som skall hända vid en match. Visserligen har dessa kretiner än så länge främst intresserat sig för fotboll. Men saker och ting ändras. Om du inte önskar en hockey där konstellationer som "firmanboys" kan komma att ringa på dörren hemma hos sjögren. ledin eller Oduya, rekommenderar jag att du funderar över din egen inställning.
Kommentera