Luleå HF

116659 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #389206

Sv: Välkommen, HUGE!
Liam Devlin: Lite synpunkter från en som inte är part i målet, sas.
Jag har väldigt svårt att tro att Wikegård uttryckligen, i domarrummet, skulle ha sagt: "Jag beordrade en hämndaktion på Ledin" eller något ditåt. Isf borde murvlarna för länge se´n ha gnuggat händerna i förtjusning och inte låtit en sådan godbit gå deras näsor förbi.
Wikegård har vad jag vet hela tiden sagt att "det där sköter spelarna själva", men det har ingen reagerat på speciellt mkt. Tror att de flesta tränare resonerar ungefär likadant i dessa fall och låter spelarna skipa rättvisa på spelarnas eget vis.
I Ledinfallet kan det ju även ligga andra saker bakom, saker som hände under den aktuella matchen, och även från tidigare matcher.
Min teori är att Djurgårdsspelarna har uppfattat det som att Ledins tackling på Strömberg var ojust, även om nämnden kom fram till ngt annat. Det går ju faktiskt att göra ojusta saker och ändå få det till att det är helt oavsiktligt. Djurgårdarna har helt enkelt lessnat på Ledin och tagit påhoppet på Strömberg som intäkt för att hämnas på flera andra saker denne förmodligen gjort.
Är det däremot solklart att Wikegård uttryckligen gett order om hämnd, då är det inte bra.
Frågan är om det var bättre att han inte agerade fast han visste att spelarna tänkte agera på egen hand?
Kommentera