Luleå HF

116656 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #691490

Sv: Slutspel 2006
JimmyH: Ja du har rätt i en sak. Bartecko missar delvis tacklingen, och det är också därför armbågen åker upp i fejat på Emvall. Tycker du att Välivaaras tackling är matchstraff är nog Barteckos det gånger två. Hört termen "Checking to the head" någon gång?

Men återigen, jag tycker,som jag skrev nedan, att det är lite för lätt för spelarena att "utnyttja" regelboken på fel sätt. Calle Johansson var ju inne lite på det just vid situationen med Välivaara. LHF-spelaren SER ju Jyrki komma, och vad gör han? Jo, vänder upp ryggen mot honom en tiondels sekund innan tacklingen. Det är ju näst intill omöjligt för Jyrki att undvika tacklingen då. Det som är olyckligt i situationen är att näsan får sig en smäll mot plexit och blodvite uppstod. Men med konsekvens av detta, måste alltså spelarna framöver försäkra sig om att motspelaren inte hinner vända sig om innan de tacklar. Det kan bli lite smått komiskt, och framförallt fattigt på närkampspel...

Du pratar om att spelarna själva måste ta ansvar för sporten. Jag håller med, och hade Lindkvist (var det väl som blev tacklad av Jyrki?) gjort det hade han tagit emot den analkande tacklingen på ett bättre sätt istället för att försöka göra sig "ej tacklingsbar" och därmed bli skadad.

Ungefär som att sitta bakom en busskur vid ett övergångställe och hoppa fram på övergångstället 1 sekund före en blir passerar det. Bilen skulle ju ha stannat enligt lag!
Kommentera