Luleå HF

116656 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #691622

Sv: Slutspel 2006
Bolivar: Nej, på reprisen på Hockeyligans highlights syns det inte. Jag vet inte om du såg matchen på Canaldigital, men där vevade man reprisen ett antal gånger med HELA sekvensen. Och där syns det ganska tydligt hur Lindqvist ser Jyrki komma farande och då vänder sig mot sargen.
Rätt eller fel kan vi nog diskutera i oändlighet. Och visst, med det regelverk som finns var det en tackling i ryggen, med blodvite och hela programmet. Att det blir en utvisning är mot den bakgrunden ganska logiskt.
Det enda jag menade var att regelverket faktiskt kan utnyttjas så att saker och ting blir värre än vad de behövt bli. Regeln "checking from behind" kom ju egentligen till för att förhindra överfall bakifrån på spelare som var helt oförberedda på det och därmed riskerade skador. Poängen här är ju att Lindqvist var mycket väl medveten om att en tackling var på gång. Likaväl som att Jyrki ska ta ansvar för sitt spel måste även Lindqvist göra det.
Det förekom en MÄNGD tacklingar bakifrån under matchen som inte beivrades. Troligen för att "ingenting hände". Men så fort spelaren trillade omkull och vred sig lite på isen började Andersson vifta. I Lindqvists fall var det först ingen utvisning alls, sedan 2+10, och till slut 5 + ga-mi, Det är tråkigt om man bara bestraffar konsekvensen istället för uppsåtet, och dessutom förbaskat ologiskt. Torkki fick match penalty + 2 matcher för sin skallning. En skallning som konsekvensmässigt var totalt harmlös, men som uppsåtsmässigt betraktades som halvt kriminell. I fallet Lindqvist var situationen den motsatta, Jyrki satsade på en rejäl och juste tackling, men då Lindqvist vände sig om fick den förödande konsekvenser. Allt jag vill få fram är att det här skapar en oerhörd osäkerhet bland spelarna. Igen, törs man spela fysiskt över huvud taget framöver?
Kommentera