Luleå HF

116656 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #885286

Sv: Renberg, lagbygge och framtid
Måste säga att det är många spännande vändningar och utspel i den här "affären". Många verkar ju tycka att allt det här ensidigt är Renbergs fel, att han är girig, saknar klubbhjärta m.m. Jag kan inte riktigt förstå den inställningen, även om det givetvis förekommit en hel del underliga utspel från hans sida.
Jag är dessutom ganska övertygad om att man bara skrapat lite på ytan med det som framkommit hittills.
LHF var rejält sugna på att få tillbaka MR efter hans NHL-sejour, och lovade förmodligen både det ena och det andra för att få hans namnteckning på kontraktet. Dels i form av ekonomisk ersättning, men också i form av satsning mot ett nytt SM-guld. Och i det finns nog mycket muntliga utfästelser och löften som aldrig går att bevisa i någon riktning. I takt med att satsningen uteblev (eller inte gick hem), och att LHF börjar få svårt att göra rätt för sig gentemot MR surnar han till mer och mer. Undrar om inte snacket om att "gå till en klubb som har chans att vinna SM-guld" bara var en passning till LHF.
Att han inte vill efterskänka 2,7 MSEK har jag all förståelse till, oavsett om han är god för 1, 10 eller 100 millar. Det handlar ju om att hans arbetsgivare inte fullgjort sina ekonomiska förpliktelser. Och läggs det till samlingen av andra brutna löften och uteblivna satsningar förstår man i så fall ännu mer att han inte har någon anledning att efterskänka något.
Kommentera