1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495301 inlägg · 4088 ämnen

Hockey

« · 570347 Till forumet


Hockey
Tittade in en stund på MODO:s träning i går. Svarten var med.
Sundström lekte kung ett tag (tyvärr hjälper det inte MODO).

Blev riktigt rädd i några sekunder då Zakke fick ett hårt skott på hjälmen och däckades, men som tur var så klev han upp igen och verkade inte ha tagit skada.
P Öberg fick bekymmer med skridskorna och behövde åka ut. Han sa till L och han svarade: "du har väl 2 par skridskor". Öberg dök upp igen senare och visade bra takter.
Målvakterna fick jobba hårt mest hela tiden.
Många juniorer som såg lite lätta ut, men snabba och smidiga i skridskoåkningen.
Kommentera

Sv: Hockey
Wernblom och Renberg kan göra mål.
Kommentera

Sv: Hockey
Någon, använd kärrans tråd innan hon startar en ny sådan här :-)
Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Kan någon förklara hur det här adderar till matchupplevelsen? Blir det dubbelt så bra för att man har två mediakuber, eller kände Hallin & co att man behövde något sätt att bli unika på.
Kommentera

Sv: Hockey
På något sätt hade jag lyckats förtränga att "seriekortet" nuförtiden är 25 sammanhängande papperslappar som man måste hålla reda på. Men nu är "seriekortet" uthämtat och tydligen ska min vinst för Omgångens Coach i Poängjakten också snart vara på väg.
Så nu är det bara den där hockeyn som fattas. Men den får man väl vänta 26 dagar till på att utvärdera.  

Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Bilden kanske är grön på den ena mediakuben och röd på den andra, och så ger man alla åskådare ett par 3d-glasögon för en annorlunda upplevelse med både bild i 3d och ljud i stereo. ;)
Kommentera

Sv: Hockey
Sverige-Finland är kanske inte någon höjdarmatch ännu. Blir det knappast när Svenskarna redan har vunnit cupen.

I pausen fick Timrås Styf och Wennerberg visa hur man tacklas.
I paussnacket drog Johan Tornberg fram Sedinarna som exempel på hur man vände ryggen till i sarghörnet, så motståndarna drog på sig utvisningar för tackling i ryggen.

Många gånger tror jag de som försökte spela till sig pucken av tvillingarna blev så bortsnurrade att de till slut blev irriterade och gör något regelvidrigt.

Wikegårds många roliga uttryck ger lite underhållningsvärde. Just nu snackar han om kyrktuppen.
Kommentera

Sv: Hockey
kärran: Tyvärr så fick Tornberg det att låta som att Sedinarna gjorde något otillåtet, ojust. Med måste väl få stanna vart man vill när man har puck. Smart säger jag och jag tvivlar inte på att det var satt i system. Osmart av de som i frustration ändå tacklade.
Kommentera

Sv: Hockey
NuMo: Men det faktum att domarbasen gick in och ändrade tolkningen av en regel med Sedinarnas agerande som utgångspunkt pekar väl på att något inte var godkänt. (Ja, detta med utgångspunkt i Tornbergs analys av saken)
Kommentera

Sv: Hockey
Dream Team: Självklart var det så, men det har ju mer att göra med att man inte bör ha en regel som bara generaliserar utan att se på vad som verkligen händer. Man kan jämföra det med regeln om att om en spelare skjuter pucken över sargen får en utvisning. Den regeln blir absurd om det gällde oavsett hur pucken hamnade över sargen, vid målchans t.ex. Det man gjort är ju att göra en logisk distinktion om när man skall använda sig av regeln.
Kommentera

Sv: Hockey
Läste nyss krönikan av M Sedin där han nämner vad han minns från åren i Kempis, läsvärt.

Vilken tung bok det skulle bli om alla besökare skulle skriva ner vad man har för minnen.
Kommentera

Sv: Hockey
kärran:

Jag skulle i alla fall kasta mig över kapitlet som lulingen som klädde av sig allt utom halsduk och därför blev brutalt utkastad i snödrivan skrivit. Intressant att läsa hur han tänkte, motiveringen och om han började frysa efter luftfärden ned i snöhögen.
Kommentera

Sv: Hockey
Albert Hall: Själv skulle jag nog ögna igenom "En kaffekokerskas bekännelser" för att förstå vilket enormt arbete det måste ligga bakom producerandet av den där odrickbara asfaltfärgade smörjan.

Samt "PRAO-spelarna berättar". Här kommer man att kunna höra de halsbrytande bekännelserna från såna giganter som Likit Andersson, Tommy Kiviaho, Tomas Kapusta, Ari Salo och Rauli Raitanen.

Tommy Boustedt kommer nog också att föräras en fotnot, eller något som är stort nog för en pagefrisyr, för att i "Brev till Gud" berätta om sin syn på tillvaron.
Kommentera

Sv: Hockey
kärran:

Tror iofs att många av besökarna har ungefär samma minnen som Martin på sin lista.

Paddan:

Jag har prao-minnen från Kempis. Bland annat minns jag hur jobbigt det var att lägga ut tidningar på varenda jävla stol i hallen.
Kommentera

Sv: Hockey
knaskamilla:

Menar du besökarna på modohockey.se eller besökarna i Kempehallen 1964-2006? Menar du det sistnämnda tror jag den äldre generationen of Stig har rätt.

F.ö. är säsongen 1998-99 överskattad, alldeles för pompös och svulstig. Tacka vet jag berg- och dalbanesäsongen 1989-90, den innehöll allt man ville ha av känslostormar och slutade dessutom lyckligt.
Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Själv skulle jag vilja fylla igen minnesluckorna från exempelvis svängen ner i division 1 med matcher mot så trevliga lag som Piteå, CRIF och IK Polar. Att vi då också mötte Timrå, måste jag tydligen ha förträngt.

Fast såna saker som att tappa säkra 4-1 ledningar, mot Västerås, till förlust med 5-4 och sånt... Det kan gärna få sjunka långt ner i minnenas kvicksand.
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan:

Men det är ju de där minnena som ger god Hornby-istisk kvalitet till det hela, vad som skapar en god referensram av lidande. Tänk bara hur usel Fever Pitch skulle ha blivit om en Färjestads-fan hade skrivit den. Huga.

P.g.a. ovanstående får mitt bästa kempehallenminne skrivas ner från andra finalmatchen 1994, till en annan punkt i samma slutspel som innehåller lidande av ett visst slag. Två stackars ensamma leksandssupportrar på sittplats efter att Leksand åkt ur i kvarten som seriesegrare, nitton år efter deras senaste guld.

Billig öl i nävarna, tårar på kinderna och en fråga som ställts många gånger i den hallen (men inte på så brett dalmål): "-va faan hännde?"
Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Tja, mina första 10 säsonger som MoDo-supporter var ju ett nästan konstant dansande på kvalseriestreck och nedflyttningsstreck och alla andra streck som fanns på den nedre regionen av tabellen. Fast de meriterna har inte hjälpt mig att bli lindansare.

Från 82-83 till 92-93 låg vi ju nästan konstant runt 9:e-11:e plats i tabellen.

Fast det uppvägs av såna minnen som jublet efter att Nubben klippt in ett mål direkt på sin egen tekning.
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Nån från Bjästa ska till Bingolottostudion och snurr nästa söndag. Du?
Kommentera

Sv: Hockey
Frisco: Nepp, jag brukar bara köpa Bingolotter åt mormor.

Jag brukar sitta och svära åt hur fel bollarna kan trilla i lottodragningen istället.
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Lövensemifinalen '88 skulle jag gärna ha sett på plats.

Men annars så kanske vi alltid kan få inviga den nya hallen med lite lindans och testa tålamodet hos våra kära 80- och 90-talister. Det finns så många sidor av hockeysupportern som aldrig får komma fram med åtta slutspel på raken. Vi kanske såg glimtar av förvridna ansiktsuttryck a lá Munch under Brithéns sista säsong och fjolåret men kvalserien ligger ju ändå på en helt annan nivå.
Kommentera

Sv: Hockey
Har HArald koll påtruppen nu?
Kommentera

Sv: Hockey
Anders i Budum: Ja, han vet alla namn på spelarna.
Kommentera

Sv: Hockey
Hmm, när jag läser den här kommentaren från Freddan så inser jag att det inte bara är jag som tycker att Krizan sett väldigt loj och ointresserad ut på träningarna

"Vad det gäller Krizan tar det mera tid innan jag kan ge ett riktigt omdöme, han verkar vara en bra matchmålvakt men det vore önskvärt om han också skärper till sig lite på träningarna."

Kommentera

Sv: Hockey
En kommentar om lill-Milo.

"Milo Horava blir en jätteförstärkning, helt klart. Kanske den måltjuv vi behöver. Han har ju tvingats spela defensiv forward ett tag i Tjeckien och verkar tycka att rollen han har hos oss är hur kul som helst. Inställningsmässigt känner jag igen mycket från pappa Horava, som jag själv spelade med i början av 90-talet i MODO."

Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Fantastiskt att en kille som benämns som "Krazy Karol" och antyds vara lite bohemisk redan på bloggar som t.o.m. jag ibland läser inte har scoutats ens så pass långt att man kan komma på att han har en lite bohemisk inställning.

Hmm...nu ska jag nog inte skriva "bohemisk" mer i det här inlägget, han blir nog lite för mykcet av Friscofavorit då.
Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Tja, för min del får han gärna bo under en parkbänk i Kubbe och har en gråsten som bästa kompis så länge som han fortsätter med det fina målvaktsspel som vi fick se mot Tappara.
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan:

Preciiis så är det ur min synpunkt också, så länge det inte handlar om utespelare - då vill jag ha Nickevärden på syreupptagningsförmågan med mera.

Parkbänk i Kubbe? Det låter ju faktiskt mer övernaturligt än bohemiskt, men då var det minst tio år sedan jag passerade där. Övernaturligt är bra.
Kommentera

Sv: Hockey Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Fast från Böhmen, är han väl ändå inte. Borde väl snarare vara Liptov, har jag för mig.
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Det hade trots allt varit värre om Freddan sagt så här:

"Vad det gäller Krizan tar det mera tid innan jag kan ge ett riktigt omdöme, han verkar vara en bra träningsmålvakt men det vore önskvärt om han också skärper till sig lite på matcherna."
Kommentera

Sv: Hockey
Paddan: Bohemia - europamästare i ishockey 1911 och -14.
Kommentera

Sv: Hockey
Nalle Sjuh: Eftersom den där hockeybloggaren på AB verkar vara väldigt emot länkar och sånt så kanske jag får lov att klistra in den del av en artikel i Philadelphia Enquirer som handlar om Keith Jones och Foppas rundvandring i Philadelphia.

"Keith Jones and Peter Forsberg were standing outside the Capital Grille on Broad Street last weekend when four tourists, with cameras, walked by.

"This guy stops dead in his tracks and says to the group, 'That's Peter Forsberg,' " Jones recalled. "The look on his face - you'd have thought he had just seen the President or something."


Forsberg smiled broadly when asked whether he was recognized over the Labor Day weekend.


" I was walking around with Keith Jones, and I don't know if they recognized him or me," Forsberg said, laughing.


Jones, a former teammate of Forsberg's in Colorado and now a commentator for Comcast SportsNet, took the Flyers' newest center on a quick tour of Old City, Center City and Rittenhouse Square, where Forsberg is thinking of living. They also hit a few other spots - 32 Degrees, the Continental, and Swanky Bubbles.


"We went to some places, and from what I hear, this is a great sports town," Forsberg said. "People seem to be happy to see hockey back."


Jones wishes that more of the Flyers - all of whom live in South Jersey - would spend more time enjoying the city.


"I always thought that part of playing in Philly was being in Philadelphia," Jones said. "It's nice to see players hanging around downtown. They don't get to do it much during the season. In Peter's case, because he was a visiting player, the only part of the city he ever saw was his hotel.


"The impression I got this weekend was that he really liked what he saw in downtown. He seemed to enjoy the city."

Kommentera

Sv: Hockey
Jäklar, det är skapliga priser i Avalanches lotteri under 10-årsfirandet.


The 10 prizes being given to fans, and the prize sponsor, are:
• Single-family home – Amber Homes
• Custom Colorado Avalanche motorcycle – Rocky Mountain Harley-Davidson
• Ten roundtrip flights – Frontier Airlines
• Trip for two on Colorado Avalanche team charter – Colorado Avalanche
• One week ski vacation – Vail Cascade Resort and Spa
• Avs game in Pepsi Center luxury suite/dinner for 10 at Elway’s – Denver Post
• Colorado Avalanche “Assistant Coach for a Day” – KeyBank
• Three-night Las Vegas vacation – Mirage Hotel & Casino
• Pool table and six-person hot tub – Pool Table Warehouse and Cal Spas
• Mitsubishi 65-inch HDTV monitor – The Big Picture


 

Kommentera

Sv: Hockey
modohockey.se fick tag i MODOs andre tränare, Fredrik Andersson, i bussen på väg mot Brunflo och helgens matcher mot Skellefteå och Luleå.

Hur är läget inför matchen ikväll?
- Det känns bara bra, inspirerande att återigen få spela matcher. Vi har ju inte matchat sen Tappara hemma den 29 augusti.

Skadeläget?
- Vladimir Sicak är fortfarande borta med sin handledsskada.
Ikväll vilar också Andreas Salomonsson. Det är ingen större fara med honom utan han behöver vila sina ljumskar.

Vad har ni för förväntningar på matcherna mot Skellefteå och Luleå ihelgen?
- Det är framför allt att vi är på rätt väg, att det vi tränat på under veckorna börjar sätta sig hos spelarna. Sedan är det viktigt också att spelarna visar att de vill vara med o spela när Elitserien drar igång om några veckor.

Här är laget inför kvällens match:
Målvakt
60 Karol Krizan
(30 Michal Zajkowski)

Första femman
5 Hans Jonsson
32 Tobias Viklund
29 Morten Green
39 Per Svartvadet
22 Tommy Enström

Andra femman
3 Mattias Timander
6 Tobias Enström
19 Mikael Pettersson
40 Magnus Gästrin
28 Miloslav Horava

Tredje femman
7 Jesper Damgaard
8 Oscar Hedman
18 Peter Öberg
4 Mattias Hellström
11 Pasi Tuominen

Avbytare
34 Tommy Wargh
33 Johan Nilsson
Kommentera

Sv: Hockey
Jaha, jobbet hade inte planerat för mitt hockeybesök så Klanghallen får klara sig utan mig ikväll dessvärre. Vi får lita på att LJ tar sig dit. Imorgon är jag dock där, säkert som amen i kyrkan.
Kommentera

Sv: Hockey
Vallin: Dessbättre är jag åter boende i hockeykulturens vagga - Ångermanland. Så det blir ingen resultatrapportering eller några fullödiga resultat från mig heller. Men i morgon ses vi på plats.
Kommentera

Sv: Hockey
Lumber Jack:

Kattsingen... Nåja, gott nog att vi ses imorgon. Hur kan man få sig lite resultatrapportering till livs ikväll då tro?
Kommentera

Sv: Hockey
Vallin:

För en mindre summa pengar kan du få numret till en kompis jag har som skulle dit... ;)
Kommentera

Sv: Hockey
knaskamilla:

Mindre än hur mycket? ;)
Kommentera

Sv: Hockey
Ulf Rådbjer kommer att ta timeout, av personliga själ.
Kommentera

Sv: Hockey
kärran:
Länk. Väldigt intetsägande artikel.
Kommentera

Sv: Hockey
kärran: Inte fick han väl fängelse? Kanske vill vila från hockeyn ändå.
Kommentera

Sv: Hockey
Innebär följande att vi får en huvuddomare i ES igen?
"Samtidigt som Rådbjer försvinner från domarlistan tillkommer sex nya namn inför den kommande säsongen. Däribland Olof Lindqvist från Örnsköldsvik och Björn Larsson från Ljusne i Hälsingland."
Kommentera

Sv: Hockey
knaskamilla: Björn Larsson!!! Ojojoj... OJOJ. Ajajajaj.... Hade du sett lite J20 skulle du förstå.
Kommentera

Sv: Hockey

Frisco:

Björn Larsson??? Hur tänker man då?

Kommentera

Sv: Hockey
Poffa: Hmm, få se... tja tydligen måste föräldrarna ha tyckt att Björn var ett trevligt namn på den killen. Fast det är klart det är ju ett lite väl vanligt namn, hade väl varit roligare om han hetat Ahmed Chan Unterluggauer eller något sånt.
Kommentera

Sv: Hockey

Paddan:

Jag fick förmodligen det svar jag förtjänade. Men vad jag gjort för att förtjäna ett sånt svar är för mig en gåta.

Kommentera

Sv: Hockey
Frisco: Han blev väl dömd och då går det inte att vara verksam i svensk hockey. Och ibland behöver man ju inte bli dömd för att inte få vara med.
Kommentera

Sv: Hockey
Dragan 2k: Oki. Visste inte om han blev dömd elelr inte.

Den sista meningen hänvisar du kanske indirekt till de 3 spelarna som istället för att jobba i Globen var på Kungsholmen?
Kommentera

Sv: Hockey
TV-pucken

Ser mörkt ut för Ångermanland just nu, ligger under med 0-2. Rätt mycket utv.minuter.
Det blir nog inget hemmalag i Ö-vik när det skall spelas finalmatcherna i Husum och Ö-vik.
Kommentera

« · 570347