1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

496931 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #1163358

Sv: RE-building the future 09/10
Icing-Ove: Så har det pratats försäsongsträning:

"En tuff träningsvecka på barmark, ytterligare en testvecka - sedan går MODO Hockeys spelare på semester eller som det heter egenträning i fyra veckor.
- Vi börjar skönja slutet på den viktiga försäsongs- och barmarksträningen, säger ansvarige Jocke Bäckström, numera heltidsanställd i föreningen.

Det är nästan så att Jocke låter aningen ledsen då han snackar i de här termerna. När truppen återsamlas 20 juli handlar det om drygt två veckor barmark igen innan det är dags för is.
- Visst känns det aningen sorgligt, tiden går så fort, säger Jocke. Men i sommar har det varit en fröjd att åka på träningarna. Stämningen är fantastisk och visst är det en flagrant skillnad till hur det varit de senaste säsongerna.

En som hyllar Joakim Bäckström och Magnus Håkansson, den ansvariga duon för försäsongsträningen, är nye coachen Miloslav Horava.
- De jobbar enormt ambitiöst och jag är imponerad av deras upplägg, säger Milo.

Horava är i dag mycket tacksam över att han genomdrev ett kontrakt som gjort att han varit här största delen av försäsongsträningen. Först var det meningen att han skulle komma strax innan isstarten.
- Det här har varit perfekt för mig, säger Milo. Nu har jag fått en bra bild av truppen.

Omdömet så här långt?
- Att grabbarna tränar på bra, mer säger jag inte. Snack om att vi tränar hårdare än tidigare, att det ser så och så bra ut är inte värt någonting. Kvitto på det vi gör nu får vi när säsongen kör igång.

Men visst väntar du in ett par, tre s k toppspelare?
- Det är målsättningen och jag är inte ett dugg orolig, säger Milo. Vi vet vad vi vill ha, men det kommer att ta ett bra tag till ännu. Men vi väntar hellre och tar de rätta spelarna i stället för att fylla upp truppen tidigt."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 09/10
Blir iofs lite fundersam kring bland annat denna formulering: "Stämningen är fantastisk och visst är det en flagrant skillnad till hur det varit de senaste säsongerna."

Menar Hasse A verkligen att det är något negativt med att det är en fantastisk stämning i truppen?
Kommentera

Sv: RE-building the future 09/10
Förresten, ni har väl upptäckt att man, om en vecka, inbjuder till "Kick Off 09/10" i Swedbank Arena.

www.modohockey.se/pdf/0910/MODO_KICKOFF_web.pdf
Kommentera