1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1327058

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02

Modo dominerar första, blir lite för försiktiga i andra och spelar ängsligt men är i tredje betydligt säkrare hemåt och de chanser LHC får är inte speciellt farliga.

Det gnälls mycket på Timmy, men jag tycker han gör en stark insats defensivt. Han tillför inte så mycket offensivt, men där har vi helt plötsligt fått in andra spelare som bidrar mer. Timmys istid har minskat, framför allt i PP och det bidrar naturligtvis till hans poängskörd. Jag vill också att man ser hans offervilja, t ex när han får ett skott på foten men ändå gör ett grymt arbete eftersom övriga spelare inte får undan pucken så han kan byta.

Matchens delikatess, Svartens glidtackling vid egen blålinje i tredje. Den hade Mellberg varit nöjd med, kan jag säga.

Hasse visar att han förtjänar platsen, så mycket stabilare och lugnare än Hållberg.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
Poffa: Modos största fel är att backarna blir tokrädda och vågar inte stå kvar på blålinjen eller trycka upp när vi vinner pucken. Istället tar de ett säkerhetsdjup på en hel djävla zon. När motståndarna vinner pucken så kan de i lugn och ro spela upp på en omarkerad forward, som i sin tur kan komma med fart mot våra backar som då är för stillastående på egen blå linje. Vi MÅSTE våga stå kvar och fortsätta det spel vi gjorde bra i förstaperioden. Inte falla hem.

På deras mål stod Anders Eriksson och hade noll markering bägge gångerna, även om det vid första målet rimligen var K Fopp som missade sin kille och Svartvadet som missade sin vid det andra. De får göra två identiska mål i power play och vi verkade inte ens ha lärt oss vid första tillfället. (För övrigt så var det första målet lite beroende av Svartvadet också, då K Fopp kom fel för att Svarten överarbetade och åkte överallt.)
Kommentera

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
Poffa:

Jag tycker att Pikkarainen jobbade betydligt bättre i egen zon idag än tidigare. Har det förresten kommit fram någon information om varför Josefsson bara spelade ett byte?
Kommentera