1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1327353

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
J F K:

Jag håller helt och hållet med om att backarna borde våga stå kvar på blå. Ibland har de flera meter till godo, men backar ändå hem. Det är väldigt frustrerande att se MoDo trycka ner motståndarna rejält, för att sedan bevittna hur pucken enkelt får glida ut ur zon enbart för att backarna av någon anledning står utanför. Vad som är ännu värre är att detta ofta leder till farliga 3-mot-2-lägen för motståndarna.

Jag tycker nog att K-Fop överarbetade situationen på första målet minst lika mycket som Svartvadet. Varför han skulle ut och stressa mot samma skytt som Svartvadet är helt obegripligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo Hockey - Linköpings HC 2011-01-02
Bad_Brett: Jag håller K Fopp ansvarig för första målet och Svartvadet för det andra. Jag bara påpekade att Svartvadet borde stannat på Magnus Johansson hela tiden. Jag tror att K Fopp delvis blev lurad av Svarten där, men självklart skulle han stannat på "sin kille" som sedan gjorde målet.

Står backarna kvar på blålinjen (åtminstone på pucksidan) så kan de kliva upp i ryggen på deras forward. Då kan inte denne ta emot pucken och leverera ett uppspel eller själv åka upp med pucken. Precis som du säger så är det inte bara så att vi inte får tryck på dem, utan också så att vi hamnar i ett sämre läge att försvara oss.
Kommentera