1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1327737

Sv: Apropå ingenting...
NuMo:

Det är klart jag gärna skulle se honom i J20-laget. Däremot tror jag inte att han är redo för Elitseriespel ännu.

Kanske man kunde försöka locka hem Rakell?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Saken är den att det där med att spela väldigt enkelt och säkert inte är en garanti för att man kommer att lyckas. Rundblad har väl chansat sig igenom ett par JVM-turneringar redan och Eric Karlsson samma sak, men nu när de utvecklats så är den ene elitseriens kanske bäste back och den andra en viktig kugge i Ottawas försvar med 24 poäng på 38 matcher. Två backar som jag aldrig gillade som juniorer för att de spelade med väldigt små marginaler.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Sveriges debacle i junior VM gjorde mig ont. Än en gång visade man sig inte räcka till i det internationella hårda klimatet som råder. Men en junior är en junior. Det är något som vi modoiter borde lära oss av. Ofta så har vi hunnit ikapp när det verkligen gäller. Dvs. i vuxenstadiet.

Precis som i verkliga naturen är uppväxten ett sätt att förbereda oss för vuxenvärlden. Svenskar gör sig väldigt väl i världens hårdaste liga NHL och så även i världsmästerskap och OS. Det om något borde visa att sveriges sätt att förbereda oss för vuxenvärlden inte är helt fel.

Vi har själva en och annan ung spelare som ännu inte slagit sig in i laget. Men jag uppmanar till tålamod. Kanske finns det en vits att spela in en 21-åring i laget på en 37-årings bekostnad trots alla fördelar som en 37-åring besitter gälladne rutin och hårdhet?

Anton Lander sitter efter förlusten med ryggen mot sargen och huvudet nedsänkt i besvikelse efter förlusten och insatsen. Han själv spelade inte efter förvantan och han är medveten om det. Det handlar om självrannsakan och vinnarskalle. Vi har själva sett Foppa med likanande pose i VM och OS.

Lansen upp för Lander och de andra i juniorlaget. Så här är det. De är juniorer och de har inte riktigt nått fram till fullbordad utveckling. Det är vad de måste ta med sig. Deras tid kommer.

Modo då? Ja, vi har ingen landsrepresentant för tillfället. Men nog kan vi se ljusning. Tänk om vi, som timrå hade haft en revanschsugen superjunior att sätta in nu när det börjar hetta till i ES. Tikarna ser det iofs. inte så, men det är deras problem. De ser en junior som antagligen är lika nedbrutna som de själva är. Vi får väl hoppas att det är så också, för vår skull.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Jaha. Då är Sveriges semifinalförlist Modosupportrarnas fel också. Vem fan var det som mördade Palme nu igen?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Om sanningen skall fram så är vi supportrar redan tillräckligt kritiska till de unga talanger som vi faktiskt ger istid.

Men jag håller med dig. Han är inte klar för A-laget redan nu. Desto bättre. Att Modo är ensprångbräda till NHL är jag lite less på.
Kommentera