1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1341606

Sv: Möte med Näslund
bisterfinnen: Jag gillar också "The Heart of Hockey" och har gjort så hela tiden. Att ha en lite "offensiv" slogan är bara bra, men som sagt så är jag inte för den där stilen att stå med mössan i hand och nöja sig med smulorna. Våga vara lite kaxig och ha högt satta mål, men gör det med stil utan att förlöjliga andra lag.

Och vad motståndarlagens fans (!) tycker i frågan anser jag vara fullständigt irrelevant. Det är väl deras problem om de inte gillar denna slogan eller inte, och människor som på fullaste allvar tror att vi har landets mest enögda fans bara för att Aftonbladet basunerade ut det i samband med en omtalad match våren 1998 ska man inte ta på allvar. De får väl "tjôta" på sina respektive klubbar att ta fram en bättre slogan, det är liksom inte vårt problem vad de tycker. Börjar man göra sig inställsam gentemot andra lags supportrar så har man nog hamnat i fel bransch om man säger så...

Och det var väl "heart of hockey" om något bara häromåret när våra hjältar hjälpte föreningen ekonomiskt. Där kan man snacka om hjärta för sin klubb. Det är nog mycket det denna slogan anspelar på, absolut inte att man på något vis är hockeyns ursprung för det vet vi ju mycket väl att så inte är fallet. Hockeyns ursprung är Kanada i första hand, och möjligen Stockholm (?) i Sverige om man ser till var den först började spelas. Absolut inte Ö-vik även om hockey är sporten nummer ett här. Men att ha hjärta för sin klubb och ställa upp för den kan man göra ändå, därav "The Heart of Hockey".

Och redan på 90-talet hade man ju en svensk offensiv slogan, "Sveriges bästa plantskola". Även den har vi fått en del kritik av på senare tid pga uteblivna framgångar på juniorsidan på senare tid, men när den lanserades stämde den ju mycket väl. Att sedan fantasilösa motståndarsupportrar häcklar oss på grund av en snart 20 år gammal slogan säger väl mer om dem än om oss?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Möte med Näslund
Petey21: När man tycker att det är fjantigt av MoDo att ha en slogan på engelska så ska man ju komma ihåg att klubben var en av få som valde att inte haka på den utomordentligt fjantiga djurnamnpåengelskatrenden där djuret i fråga, om det hade någon som helst anknytning till orten, i bästa fall fanns i någon djurpark i närheten.

När det finns lag som kallar sig Leksand Stars, Frölunda Indians, Timrå Red Eagles, Linköping White Lions etc så behöver man inte skämmas för att kalla sig "The Heart of Hockey". Man har ju trots allt fått fram två av de tio senaste Hart-vinnarna.
Kommentera

Sv: Möte med Näslund
Petey21: Problemet med en offensiv slogan är att man riskerar att se ut som en byfåne om man ska försvara den med en stiff upper lip. Carlsbergs "Probably the best beer in the world" har ett mått av självdistans och fungerar - "The best beer in the world" gör det inte och ingen marknadsförare som tjänar pengar på sitt arbete skulle komma på tanken att lansera den för en kund. Ett varumärke som du måste försvara med ett inlägg av den längd du nu skrev är per definition ett ganska genomuselt varumärke. :)

Jag är inte beredd att gå ner i skyttegravsställning för "The Heart of Hockey" och som det verkar i souvenirshopen på sistone så tycks den på utgående.

Redigerad kommentar

Kommentera