1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494458 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1369360

Sv: Apropå ingenting...
Och Zetterberg missar. Man får glädja sig åt det lilla!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Som ren terapi ska jag nu försöka se saker och ting lite optimistiskt. Eftersom jag skriver ur minnet, och inte är någon Hasse Andersson, så finns det ju en viss risk att jag kanske minns fel. Den minnesgode får gärna rätta mig då, eftersom jag till skillnad mot Hasse inte har några problem med att bli tillrättavisad.

Fyra år efter vårt första guld 1979 spelade vi för första gången i kvalserien, det skulle bli många till senare, för att få behålla vårt elitseriekontrakt. När det återstod två omgångar var det ingenting som talade för fortsatt spel i den högsta serien. Allt var upplagt för Luleå eftersom vi förlorat mot dem i den första omgången. Då förlorar Luleå helt oväntat borta, kan ha varit mot Timrå, i näst sista rundan. MoDo vinner och har helt plötsligt saken i sina egna händer igen inför den sista rundan. Allt som krävs är en pinne i Delfinen, mot just Luleå, i den sista omgången. Det blir 2-2 (Nubben!) och MoDo skjuter på sin degradering ett år och för Luleå sker det omvända.

Kanske vi kan hoppas på samma scenario fyra år efter det andra guldet. Vi är just nu ur Elitserien och det mesta talar för degradering men vi har ju gjort det förr så varför inte göra det igen? Vi ser till att vi gör vårt i fortsättningen och sedan hoppas vi på hjälp från SSK, Örebro och Växjö. Nu är det nio poäng som gäller!

Vi behöver ju inte kopiera händelseförloppet från 83 och 84 helt så att vi åker ur nästa år istället! ;-)
Kommentera