1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1392518

Sv: RE-building the future 2011/2012

Jag undrar lite vad som gjort att Macke fått upp ögonen för denna kille. Det är ju ingen direkt känd kille och jag kan inte tänka mig att varken Foppa eller Macke sett honom spela.

Jag funderar också lite över hur Macke/Foppa/Uffe tänker kring backsidan. Det är relativt få defensivt duktiga spelare i vår back-uppställning. Och det har väl varit vår svaghet de senaste åren. Det är relativt ofta som det sett vilset ut i egen zon. Förra säsongen var vi väl bäst i ES på att lämna området i slottet fritt för moståndarna. Backar stötte hejvilt ner i hörnen utan att tänka vad som fanns bakom ryggen.

Det här kan bli riktigt bra, men det kan också bli svajigt bakåt. Jag hade inte tackat nej till en renodlad defensiv back istället för Lehtivuori, men vi ska helt klart ge honom chansen att visa vad han går för.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2011/2012
Poffa: Min gissning är att Foppa känner till honom genom Sami Kapanen som är spelande delägare i hans förra klubb KalPa samt känner folk väl i Flyers organisation.

En annan gissning är väl att snubben bett sin agent kolla om intresse i Sverige, Macke, Peter och Uffe får förfrågan och kollar då med sina kontakter där han varit verksam.

Tror absolut inte att han är någon man "scoutat" fram själva. Tryout-kontraktet visar väl på just detta. Uppsida finns ju helt klart och kan killen paras ihop med "rätt" backpartner så kan det till och med bli bra, tills vidare så säger jag varken bu eller bä men det överväger nog till bu.
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Poffa: Man har väl sagt att man gärna vill ha en offensiv back, men hur man hittat just Lehtivuori vet jag inte, då han som sagt inte är den mest kände backen. Kanske via hans anknytning till Flyers organisation, att Peter på något vis känner till honom? Lite långsökt kanske, men kanske ändå?

Dock intressant med tryout med nya backar, fast även jag hade föredragit en defensiv klippa. Men ligger det kanske något i de där ryktena om att Hasse Jonsson blivit ombedd att hålla igång? Han var väl ändå en av de bättre defensiva backarna i laget på senare tid?
Kommentera

Sv: RE-building the future 2011/2012
Poffa: Joonas verkar inte ha trivts utanför isen i Nordamerika, och haft problem med självförtroendet och motivationen. Dessutom verkar han inte gilla det raka spelet i Nordamerika, utan gillar när man får ta sin tid.
Kommentera