1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1422150

Sv: Apropå ingenting...
Wayne Gresky: Vilket svammel. Om vi tar homosexuella som exempel så ansågs det i Sverige vara en sjukdom ända till 1979. Internationellt sett var det ännu värre, där WHO klassade det som en sinnessjukdom till 1990.
Det tar som bekant tid att ändra folks attityder och öka acceptans för en utsatt grupp människor. Om man dödar, fängslar eller sjukdomsförklarar folk för att dom är på ett visst sätt är det inte konstigt om det får ett fäste hos folk. Dom är helt enkelt avvikande och udda, onormala (paradoxalt nog, eftersom det antyder att det är emot naturens vilja. Samtidigt som varenda däggdjursart sprutar av homosex. Hingstar på hingstar, elefanthannar på elefanthannar, osv).

Du har rätt i att exempelvis 'bögjävel' bara funkar som nedsättande ord i ett samhälle där bögar anses vara lägre rankade. För så är det ju fortfarande. Inte av alla, men av tillräckligt många. Dom särbehandlas fortfarande, och går du öppet hand i hand med din partner på stan riskerar du stryk.

Ett synnerligen viktigt steg i borttvättandet av denna stigmatisering är att ha nolltolerans mot olika aktioner som syftar till att upprätthålla detta förtryck. Såsom förminskande tillmälen. Du kan tycka att det är hur fånigt som helst, men om någon - i lagen identifierad förtryckt grupp - upplever ord som kränkande får du helt enkelt göra ett val: skita i att använda dom, eller strida för din rätt att göra det. Jag förstår absolut inte varför du tycker att det är viktigt, eller varför du ska göra dig till tolk för dom som upplever det som diskriminerande. I vilket fall som helst för inte ditt cirkelresonemang situationen framåt för fem öre.

Nu lovar jag att inte tjata mer på er sida. Skithockey på er!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bragd-Birger:

Vem har stridit för sin rätt att skrika "jävla zigenare"? Jag har inte sett någon som har klagat på att Sevc fick matchstraff.

Det du och många inte tycks haja, det är att när ni säger att det är okej att skrika "jävla nollåtta", men inte okej att skrika "jävla zigenare", så är det ju faktiskt NI som gör skillnad på folk och folk. Borde inte målet vara att få bort alla typer av förolämpningar, inte bara de som riktar sig mot just den grupp av människor som just NI råkar sympatisera mest med?
Kommentera