1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495224 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1458418

Sv: Apropå ingenting...
Lumber Jack: Den som påstår att man måste ha pengar för att bli framgångsrik inom hästsport vet ju ingenting om idrott. Malin Baryard har ju knappt råd till cigg och hon är ändå bra bra.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

NuMo: Frågan var vem som gjorde årets svenska idrottsprestation. Den frågan förenklades dock i hästsveriges till:

Gjorde Rolf-Göran Bengtsson, populärt kallad RGB, en prestation?

Svaret på den frågan är tveklöst ja.

Det är dock ganska uppenbart att omröstningen i vissas ögon, ja ganska många hästtjejers ögon handlade om mer än att RGB gjort något bra. Det här var en omröstning om huruvida ridning är en riktig sport eller inte. En upprättelse för all mockning i stallet, för alla sneda blickar på bussen mot de med piska som luktar stall och mot killarna i klassens tråkningar. Där har ni motivationen till att rösta och att rösta mycket.

Sedan resultatet: "Titta RGB vann ett idrottspris, alltså ägnar vi oss åt en populär idrott - vi förtjänar respekt".

När omgivningen sedan snarare börjar håna priset än hylla pristagaren reagerar många med bestörtning. Insikten att inte räcker med en IDOL-omröstning för att förvandla en yuppiehobby till folkkär idrott hos gemene man över en kväll börjar sjunka in.

För att en idrottare i udda grenar som dubbeltrapp, K2 653 meter kanot i utförsbacke, dvärgjolle, hästhoppning och kung fu i 54 kilosklassen ska bli älskade av de breda massorna krävs framgångar i OS. Jag hoppas verkligen att RGB lyckas bli folkkär.

Kommentera