1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495015 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1458773

Sv: RE-building the future 2012/2013
Petey21: Skillnaden är att Rundblad är en offensiv back och Alavaara en defensiv. Om en spelare gör 50 poäng under en säsong så kan du vara lite förlåtande när det gäller defensiva missöden. Förra säsongen så blev det ett baklängesmål var 30:e minut med Rundblad på isen. Alavaaras siffra i år är 32.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Wayne Gresky: Personligen har jag inte mycket till övers för kategorin "offensiva backar", som är fullständigt värdelösa att ha i ett lag om de tillför noll och ingenting i egen zon. Är de så poängsugna kan de lika gärna spela på forwardsposition. Kan backarna däremot stänka in en del puckar från blå är det bara bra, men defensiven i första hand. Jag är rätt konservativ i denna fråga som synes, och har inte köpt journalisternas hajpande av offensiva backar i allmänhet och Rundblad i synnerhet.

Dock håller jag med om att Alavaara inte är en drömvärvning för oss just nu. Han brukade vara rätt stabil i egen zon tidigare om åren, men om han inte är det längre så hoppas jag man söker någon annanstans, för defensiven är trots allt det viktigaste för en back.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Wayne Gresky:

Vi får nog hoppas på att Meyer och Westin tillfrisknar snart för jag har svårt att se att det ska komma in en back inom två veckor som kan göra laget bättre.

Kommentera