1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494392 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1470299

Slutspurten - dallrande jelly eller mandom, mod & morske män

Det är lite oroväckande att vi för tredje året i rad i seriens slutskede direkt börjar förlora när det bjuds en chans att komma på lite fastare mark. Av de fem senaste matcherna har vi gjort tre riktiga plattmatcher mot tre lag vi bör slå, medan vi däremot slår serieettan när vi spelar helt utan press och förväntningar. Egentligen ser det likadant ut mot Schtaan, med skillnaden att vi ger dem ett 3-0-överläge att förvalta.

Det är helt klart någon mental låsning som smugit sig in i hockeyhjärtat. Det har sedan landslagsuppehållet blivit extremt tydligt att klubben har skaffat sig en förlorarmentalitet och det här måste brytas. Danielsson exemplifierar det här extra tydligt. En poängkung tills att det behövs produceras både för MoDos skull, men även för hans eget marknadsvärde, då går allt i lås. Det händer nada.

Filosofin med att värva hungriga spelare som vill uppåt i karriären är inte fel tanke. Men det behövs inte bara spelare som strävar framåt för egen del utan även lagspelande vinnarskallar som inte är rädda att förlora och viker ned sig så fort det börjar brännas lite.  Guldsäsongen hade vi slika typer i laget, som Susse, Skröder, Salle, Krizan och Svarten dessutom hittade Ecke spelare som Döme, Blatny, Kuusela. Vi har helt saknat sådana karaktärer sedan dess, undantaget Susse och Skröder som är av den gamla stammen. Hari ser även ut att kunna bli en sådan, om han blir kvar i några år. I övrigt ser det mörkt ut.  Nu springer vi in i den mentala väggen så fort det ges en möjlighet till en aning lugn och ro.

Det som nästan såg ut som en walk to the slutspelspark har hastigt och mindre lustig blivit en kamp om att undvika ytterligare ett besök i kvalserien. Nu har vi dessbättre HV och Brynäs (mot Frölunda blir det väl som vanligt pisk…) kvar innan kniven mot strupen-matcherna mot LHC och Dif kommer, och därmed möjligheten att knipa några poäng för att undvika att hamna i två direkt avgörande avslutningsmatcher. För det vette fan om lagets psyken klara de två matcherna. Eller mitt eget psyke för den delen.   

Våga vinn!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspurten - dallrande jelly eller mandom, mod & morske män
Lumber Jack:Usch så du skriver! MoDo har ju en viktig trend att bryta vad gäller sm-guld och respass fem säsonger senare. Säsongerna efter guldet 79 har ju mer eller mindre kopierats sedan 2007. En annan obehaglig likhet jag drar mig till minnes, rätta mig gärna om jag har fel. När vi kvalade för andra året i rad 1984 och åkte ur hade vi tre spelare från samma kedja som var topptio i Elitseriens poängliga. Nej, nej, nej. Se nu till att slippa kvalserien så vi får fira ingenmansland istället. Trender är till för att brytas!
Kommentera

Sv: Slutspurten - dallrande jelly eller mandom, mod & morske män

Lumber Jack: Rädslan att förlora är för stor helt enkelt.

Man ser målvakten istället för luckorna när man får läge, men backar istället för att stöta när den möjligheten ges och i egen zon vill man hjälpa sin kompis när det inte behövs så att man går bort sig.

Tror det var ett läge igår när man helt plötsligt var tre mot en i hörnet vilket gav läge för ett enkelt pass så blev det farligt. (kan ha varit mot Växjö)

Kommentera