1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494262 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1482269

Sv: RE-building the future 2012/2013

Mano: Både Masken och Macke har naturligtvis bättre koll på det där än någon av oss glada amatörer, men det känns ändå spontant fel att inte satsa på kontinuitet nu när man äntligen haft en bra keeper för en gångs skull, som dessutom trivs i stan och allt. Tellan och Alsenfelt skulle vara ett bra målvaktspar.

Och som sagt, hur är det ställt med ekonomin om inte den kanske viktigaste positionen i laget får kosta en slant? Bör vi vara oroliga för ekonomin? Annars håller jag helt och hållet med det här blogginlägget i denna fråga. 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Petey21: Visst. Det finns ett mått av osäkerhet men någonstans tänker jag mig att det också handlar om att leva efter sin vision och koncept. Att man bygger upp en organisation som litar på sin egen förmåga att utveckla de spelare "i rätt ålder" man tar till klubben och göra stjärnor av dem.
Antagligen är inte FBK ett alltför dumt exempel i sammanhanget som i många år värvat målvakter som haft hög talang men ännu inte nått full potential, något de med Granqvist som målvaktstränare ansett att de kan göra inom föreningens väggar.
Om det sedan lyckas återstår ju att se, men om Macke verkligen menar allvar med att göra en generationsväxling och bli en plats dit spelare med ambition kommer för att blomma ut så är det här ett ganska logiskt val.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013

Petey21: Jag tycker inte att Tellan vann så många matchter. Bästa sedan Krizan var bra, absolut, men det säger å andra sidan i princip ingenting. Jämför man honom med Krizan hans två första säsonger så kunde Krizan vinna åtskilliga matcher där Modo var det sämre laget, medans Tellan varit stabil utan att lyckas "stjäla" några segrar mot bättre lag.

Tråkigt att det tog slut med Tellan, men samtidigt. Han är 32, var skadad en del och vann väldigt få matcher. När Masken nu får tillbaka sin gamle adept så tror jag att den konstellationen blir bättre. Alsenfelt gjorde inte bort sig när han stod istället för Gerber i vinter...

Edit: Alsenfelt hade försumbart bättre räddningsprocent än Tellan.

Redigerad kommentar

Kommentera