1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1484435

Sv: RE-building the future 2012/2013

Wayne Gresky: Hedman behöver inte bli snabbare, han är faktiskt ganska bra på grillorna med tanke på sin storlek. Han är ju ungefär lika stor som Andreas Pihl men skulle åka åttor runt honom. Vet inte varför vissa här underskattar honom? Visst, det är ingen defensiv klippa, men de som är defensiva klippor är ju sällan några kungar i offensiv zon, och de som är både och spelar som regel i NHL. Och Hedman är förvisso heller ingen poängkung men han regerar i sin specifika roll som kraftfull powerforward, det kan ingen ta ifrån honom.

Och Luleå har tillräckligt bra spel i egen zon för att kunna låta en spelare med denna roll blomma ut och fylla sin roll i anfallszon. Man har också ett väldigt småväxt lag, och behöver således tyngd. Man behöver inte ha 20 defensivspecialister i ett lag, eller har folket här plötsligt blivit anhängare av Lasse Falks spelsystem?

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Petey21:

Jag har verkligen aldrig förstått vad du ser i honom. Han är stor och duktig på att tacklas. Men sedan då? Gör han poäng? Slår han öppnande passningar? Gör han sina kedjekamrater bättre? Kan han användas i powerplay eller boxplay?

Man behöver inte ett gäng otekniska 100-kilosklumpar för att spela aggressivt. En av de faktorer som gjorde att Luleå vann serien var just att de TILLSAMMANS kunde sätta en enorm press på motståndarna, framförallt i boxplay. Att ha någon som åker omkring och proppar alla på isen må vara roligt för fansen i några matcher, men det är inte speciellt effektivt. Det handlar om att kunna sätta press TILLSAMMANS och då är det viktigare att ha vältränade spelare förstår spelsystemet, än någon som bara har en uppsida.

Jag hade tappat förtroendet fullständigt för Näslund om han hade förlängt med Hedman. Förhoppningsvis kan han lägga de pengarna på Kalus istället.

Kommentera

Sv: RE-building the future 2012/2013
Petey21: Jag anser att den enda spelartyp som man kan acceptera dålig plus/minus hos är powerplayspecialister. Att en fjärdefemmespelare ligger i botten två säsonger i rad är helt oacceptabelt. Sedan får han regera hur mycket som helst i kategorin att dela ut tacklingar när motståndarna redan vänt spelet, det räcker inte.
Kommentera