1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494293 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1493367

Sv: RE-building the future 2012/2013

Sawchuk: Nästa säsong vill man verkligen inte hamna i en kvalserie. Jag tror att Leksand kommer gå upp och att Djurgården iaf kommer att göra allt för att lyckas med detsamma.

Jag tycker nog att det behövs två backar till förutom Regehr för att defensiven ska kännas stabil. Hade vi haft en fantastisk forwardstrupp så skulle man kanske kunna chansa på att juniorbackarna håller, men då måste Henrik och Daniel bestämma sig för att flytta hem pronto.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013
Wayne Gresky: Jo, problemet är att man inte har samma grundtrygghet som SAIK. Där kan de plocka in en vildhjärna som Klingberg och ändå ta sig till final. Modo har inte det tålamodet och möjligheten.

Målvaktsmässigt så känns det som om Alsenfeldt kommer att bli kanon. Redan i vintras hade han bättre statistik än Tellan och han är yngre och mer utvecklingsbar.

Forwards är det tunt med, men en stor anledning till det är ju att alla kedjor förutom den första släpper till för mycket mål bakåt. Schremps var förvånansvärt bra när det gäller plus/minus, faktiskt bättre än exempelvis Bynäs förstakedja, men andra och fjärde var akilleshälar. Blir försvarsspelet bättre så har man råd med att inte göra så mycket mål framåt, men jag tycker att vi stirrar oss blinda på poängproduktion i onödan. Vi gjorde fler mål än behövt ifjol, det var bakåt det läckte.
Kommentera