1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #1505862

Sv: RE-building the future 2012/2013

Bad_Brett:

Får känslan av att Nilson aldrig riktigt ville spela i Modo, men att det råkade vara det bästa budet. När det sedan sket sig med försäsongsträningen och HV71 kom med ett bättre bud så var det nog inte så svårt för Nilson att säga att "Nej, det här funkar inte" och dra dit. 

Och ska vi vara ärliga så är det väl större chans att HV71 står där med bucklan i slutet av april än att Modo gör det, vilket lär spela in.

Såhär i efterhand känns det ganska skönt att det sket sig, även fast jag tror att han hade gjort ett bra jobb.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: RE-building the future 2012/2013

Sitter och funderar lite på vad det är för några typer av spelare Näslund kan vilja ha och vad som fattas i laget just nu. Vi utgår ifrån att när Näslund pratar om fyra spelare till så menar han två forwards och två backar. Om vi tittar på vad som finns så är väl detta en bra utgångspunkt:

Skröder-Sundström-X
Nagy-Ritola-X
Kempe-Påhlsson-X
Svensson-Öberg-Forsberg

Om Niklas Nordgren kommer så vill jag att han spelar med Skröder och Sundström. Tre poängstarka spelare som har bra med rutin och kan leda laget.

Med Nagy och Ritola vill jag ha en spelare som Lee Goren. Inte nödvändigtvis Lee, men en stor och stark spelare som kan göra poäng men som framför allt gör allting för att vinna. Högerfattad vill jag också att han ska vara.

Det som jag ser som ett litet problem är Morten Madsen. Jag hittar ingen riktig roll till honom om man tittar på det laget. Visst kan han spela med Kempe och Påhlsson, men jag ser inte riktigt vem i den kedjan som ska dra lasset offensivt och se till att det blir ett hot. Alla tre kan göra poäng, det vet vi, men jag tror också att det är beroende på omgivningen.

Ett annat problem är vad man ska göra med Janos Hari. Var ska han få plats? Ser ingen klockren plats för honom i laget heller, tycker han och Kempe är likadana spelare och det är svårt att hitta plats för båda.

På backsidan är det lite lättare.

Ahnelöv-Regehr
Lehtivuori-X
Torp-X

Den enda frågan jag har här är klassen på backen brevid Torp. Ska han vara ung och utvecklingsbar (lättare för Westin, Byström m.fl att slå sig in i startsexan) eller ska han också vara en toppback som den andra backen?

Det jag ser är att vi kommer ha en bra konkurrenssituation i höst och många valmöjligheter. Tror att våra special teams kommer vara mycket bättre.

Kommentera