1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494805 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1579027

Sv: Apropå ingenting...

Monno:

Jag förstår inte riktigt problemet. Visst är han onödigt provocerande (hur han "låter" sin fru vara bättre på vissa saker för att hon inte ska tappa allt självförtroende), men egentligen stämmer rätt mycket av det han skriver.

Män har ju genom historien haft en tendens att nå "toppen" i större utsträckning än kvinnor, oavsett vad det handlar om. Vissa kommer förstås hävda att det enbart beror på att kvinnan genom historien alltid har levt i förtryck och hamnat i underläge enbart på grund av mannens fysiska övertag, men det är ju att göra det väldigt enkelt för sig.

Vad detta beror på, kan vi diskutera i evigheter. Tjejer lär ju prestera bättre än killar i skolan, så däri ligger ju knappast problemet. Min egen - ytterst subjektiva - uppfattning är att rent nörderi är vanligare bland män (t.ex att lära sig verkningsgraden på varenda förbränningsmotor som någonsin konstruerats eller), medan ambitiösa kvinnor i större utsträckning vill vara duktiga på en massa olika saker.

Folk blir förstås jätteupprörda, eftersom i det moderna samhället ska vi leva efter devisen att alla föds exakt lika och att alla eventuella skillnader mellan könen beror på miljöpåverkan. Ofta räcker det med att nämna ordet "biologi" för att folk ska bli upprörda och börja dra anekdoter om nazisternas rasbiologiska institut; Det är en föråldrad syn - Idag vet vi bättre!

Det är svårt att bortse från ironin i att detta helt strider mot  evolutionsteorin lika mycket som Kristendomen. För om man nu tror på att den bäst anpassade överlever, kan man ju tycka att 3,9 miljarder år av prägling borde ha lett till någon pytteliten skillnad mellan könen. Genusvetarna är dock både blinda och döva när det gäller detta, utan väljer att tro på sin egen ideologi (religion) istället.

Men den stora frågan är ju, vad spelar det för roll? Jag kunde inte bry mig mindre om det nu skulle vara så att den genomsnittlige kinesen är intelligentare än den genomsnittlige svensken. Vi är ju alla individer. Varför skulle jag bli provocerad av en sådan sak? Det gör ju inte mig mindre värd.

För er som är intresserade av detta kan jag rekommendera Hjernevask, där de fullständigt krossar alla "moderna" uppfattningar.

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Bad_Brett:

Lite Modo relaterat men Timander verkar ha bestämt sig för att sluta, får vi se honom och Foppa på golfbanan i Ö-Vik?

Kommentera