1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495101 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #1580168

Sv: Apropå ingenting...

spud: Nejdå. Det har visserligen varit svårt att få komplett information men som det ser ut nu kommer ECC, turneringen som ET konverterar till, att bygga på ET men man kommer att se till att ländernas mästerlag är med. Så har det ju varit från Sverige, men kommande European Trophy i år kommer ju att sakna SkAIK och sura är SkAIK för det;-) Dessutom kommer man att jobba för att KHL kommer med också, skitkul!

Det talas om att man nu är ute för att jaga kommersiella intressenter. Tidigare har det ju varit Red Bull och sådant, men nu söker man nytt och ekonomiskt starkare gissar jag. I detta hävdas att de lag som "äger" European Trophy kommer att få andelar i kommande ECC; dvs vi får aktier i den turneringen och vi kommer alltså att äga föreningen.

Vi från det nordligaste elitserielaget är knappast ledsna för det. Tänka sig om det blir en succé och nu talar ju allt för att det finns goda chanser för det - då kan det så småningom handla om TV-rättigheter och fina inkomster från det:-) Tänk bara på hur mycket pengar vi får för TV-rättigheterna till Elitserien. Skulle ECC ge likande eller ännu mer - då är ägarna att gratulera:-)

He he....

När det gäller Djurgården förmodar jag att de blir fortsatta ägare. Dock får de själva inte vara med och spela om de häckar i gärdsgårdsserier. Den här sportsliga delen är ju inte ny för ECC utan gällde redan i ET. Djurgården fick vissserligen vara med 2012 trots att de åkt ur men det talades om att man skulle ryka 2013 om man inte tog sig upp i elitserien igen. Nu beslutades redan 2012 att samma lag som deltog i ET 2012 skulle få göra det 2013 och som följd av det beslutet är gårdarna med även i år. Men hotet fanns och till 2014 hade de nog åkt. 

Lite risk alltså att Modo tappar konkurrensfördelar ekonomiskt mot Luleå om vi kommer att tjäna pengar på ECC, kymigt. 

En helt annan sak. Det var trevligt att läsa Anders Forsberg när han äntligen talade ut om SkAIK. När de sparkade Forsberg i våras ljög de ju sig blåa i ansiktet om det ena och det andra medan hedersmannen Forsberg höll tyst.

Bland annat påstod de att SkAIKs framgångar berodde på SkAIK och inte på enskilda tränare; snarast fick man uppfattningen att Forsberg hade inte betytt något alls, snarast hade han dragit ned på förmågan, varit en belastning. Som det lät på ledande SkAIK-företrädare. De riktiga hjältarna, de som fixat allt det där verkade vara Lasse Johansson och nye tränaren från junislaget - det var ju DE som hittat på hela spelsystemet. Om man trodde på deras egna påståenden...

Nu berättade Forsberg hur det låg till. Det var han som drog igång allt. Han menar att Klockare och målvaktstränaren var med på snacket och Forsberg drog igång en satsning på offensiv hockey. År två beslutade de att förbättra försvaret och år tre hade de lyckats med båda spelsätten.

Om man tittar på SkAIKs resultat, gjorda mål och insläppta mål år efter år ser man att det ger fullständigt stöd för det Forsberg talar om.

Alltså betydde han mer än de som vill stjäla hans ära och framgångar vill påstå. Och i den backspegeln ska det bli intressant att se hur SkAIK lyckas framöver... Jävla ogint av SkAIK att inte kunna ge Forsberg en guldmedalj. Svagt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...

Sven.Savage: Det där med komersiell succé och europaliga tror jag när jag sett det. Trots att svensk media försökt få det att låta bra och väldigt låga inträdesbiljetter, så är det bara de närmast sörjande som följt turneringen. Den är populär för lagen då de får en lite mer matchlik cup, men det är ändå så att många lag luftar juniorer för att man inte tar den seriöst.

Sedan låter det på dig ungefär som att man nu för första gången försöker locka penningsstinna sponsorer, men så är det givetvis inte. Det har helt enkelt inte funnits några förutom typ Red Bull som tyckt det varit värt att sponsra och jag är fortsatt väldigt skeptisk till att man hittar någon annan heller.

Tyvärr, det finns inget intresse bland allmänheten för en sådan här Cup och har aldrig funnits. Det har genom åren försökts så många gånger, men det finns ingen rivalitet med tyska, finska eller tjeckiska lag. I fotbollens motsvarighet med Champions league spelar de bästa och man kan i många fall i ligaspelet vila de bästa så de kan spela Champions league. Här är det exakt tvärtemot så att de bästa spelarna vilas och man kör med juniorer istället.

Kommentera