1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500362 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #1720890

Sv: Apropå ingenting...
Robin Ztorken L: Vi vann kvalet ifjol under samma premisser. Faktum är att det många gånger är en fördel att vara klara för kval tidigt och att då förbereda för det, än att kämpa in på målsnöret. Då kan man förbereda sig, toppa formen och scouta motståndare. Till och med träna uppspel, pp och BP med tanke på att det är ett allsvenskt lag man möter.

Kommer man däremot till ett kval efter att ha stridit till sista blodsdroppen för att undvika det har man inte en chans att toppa formen, vilket givetvis inte heller de allsvenska lagen kommer att få.

Och... Jag vidhåller att om vi ens är i närheten av det tempo och kvalitet vi höll mot Skellefteå vinner vi med 4-0 eller 4-1 i matcher. Lätt...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: många säger att det är en fördel, men jag är inte lika säker.
När Timrå åkte ur var man tidigt klara för kval och man hade gott om tid att förbereda sig. Alla experter var överens om att de var favoriter i kvalserien och skulle ta hem det ganska enkelt, ändå åkte man ur.
Samma sak med Södertälje några år tidigare.
Det året Modo spelade kval förra gången var Södertälje klara för kvalserien tidigt, vilket fick alla experter att att utse dom till favoriter av samma orsaker du nämner samt av erfarenheten från kval året innan.
Ändå åkte man ur.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Jo tack, jag vet att du tror vi klarar kvalet, men jag är inte lika säker.
Hoppas du får rätt...
Kommentera