1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494262 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2019371

Sv: Silly season - 2019
Bad_Brett:

Förstår vad du menar, men skulle vilja ifrågasätta detta med att sätta spelare i frysboxen.

Finns det någon som blivit orättvist behandlad och hamnat i frysboxen utan anledning? Tycker nog med facit i hand att det ligger lite bakom bänkningarna av LP, Wahlgren och Wernblom och man få nog ge honom rätt där, två av dom har ju bytt klubb och det har ju inte gått speciellt mycket bättre. Visst att man som modoit vill se sina "egna" lyckas, men ska vi vända och bygga om hela organisationen oh klubben är det ju just svågerpolitik vi måste våga undvika. De bästa ska spela och presterar man inte så får man vila, jag tycker detta är en styrka hos Björn. Tänk på att flera av de ledande forwards vi har t.ex From, Hagelin, JJ, Karla, Björklund mfl alla varit bänkade när dom inte kommer upp i nivå. Sedan ska man ge björn cred för att när en spelare har varit bänkad och kommer tillbaka får dom verkligen chansen och inte bara 6 minuter i en fjärdekedja, förra säsongen fick ju både KJ och Wahlgren chansen högt upp (i andra kedjan) och fick spela 17-18 minuter efter att har varit bänkad och detta tycker jag visar att han faktiskt ger spelare chansen. Många andra tränare hade nog gett dom få minuter i en fjärdekedja.

Den enda spelaren man kan ifrågasätta är väl behandlingen av Öhman, men å andra sidan har han haft det jobbigt med skador när han väl kommit in i truppen, men nu får han ju chansen att visa upp sig och kriga till sig en plats, och verkar som björn är nöjd med vad han fått se nu.

Sedan detta med försvarsspelet, vi har ju visat mot Timrå och Löven och VIK att detta fungerar, tror snarare att det handlar om materialet och inställning hos spelarna. Även under vår långa segersvit var ju försvaret grymt bra och vi var det lag som släppte in minst mål i 5 mot 5.

Tror inte det är fel på systemet i sig, men det man kanske kan kritisera Björn för är att han inte är tillräckligt adaptiv, och anpassar sig efter det material han har samt hur matchbilden ser ut. I bland skulle man ju önska att vi är lite mer försiktiga mot lag som bara backar hem och vill gå på kontring t.ex Västervik, men där verkar Björn beordra full fart framåt istället och spelar de i händerna. Lite bättre strateg och matchcoach skulle han behöva vara eller ha en assisterande som är det.

Köper inte heller att han är arrogant i media, tycker detta är en av de tränare som vi haft som gör sig bäst i intervjuer. Har du nått exempel på detta eftersom du verkar tycka det inträffar ofta?
Låst ämne