1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494262 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2019442

Sv: Silly season - 2019
J F K: Vi har gjort 110 mål på 33 matcher (bara ni och BIK som gjort mer). Förstår ärligt inte hur du menar när du skriver att vi spelar tråkigt.

Vi har ett spelsystem som är i princip identiskt med fjolårets IKO där vi vänder spelet snabbt med pass framför eget mål och stormar mot anfallszon med hela laget. Vi har mycket puckinnehav och skjuter mest i serien (iallafall senast jag kollade statistiken). Däremot så fokuserar vi på försvaret först och alla spelare jobbar klart situationerna i defensiva zonen.

Vi har dock haft problem att driva upp tempot mot lag med sköldpaddeförsvar som backar hem med fem man (typ AIS och Hästen). Där fungerar inte våra uppspel som vi vill, och vi får inte de snabba spelvändningarna som vi vill få. Så dessa matcher kan jag väl förstå att det upplevts långsamt/tråkigt ibland, dock tycker jag att ni haft problem mot de lagen också.

Sista 10 omgångarna har det dock blivit mycket bättre och senast mot Taif gjorde vi säsongens bästa match hitills.

Om vi nu ska prata om enskilda spelare som gett sina lag mycket poäng, så skulle jag vilja nämna Tambellini-JJ-Karlkvist i den kategorin. Eller är det skillnad jämfört med Cannata, eftersom de är utespelare?
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2019
goleafs:
Tycker ni spelar rätt frejdigt, vi skjuter däremot mest och tillåter minst skott mot mål, däremot är det marginell fördel.

När det gäller ”farliga skott” är vi rätt så klart före er, däremot helt jämt vad det gäller farliga skott emot. Vilket visar sig i målkolumnen framåt, och er målvakt ger utslag bakåt.

Om jag skall välja ut något som gett oss mkt poäng de senaste matcherna är det Tambellinis PP-spel, i början på säsongen så tycker jag bredden. Under en period tyckte även att Lundin gav oss poäng.
Låst ämne