1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494263 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2157071

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Rytter: I den moderna hockeyn så har man i regel 3 kedjor som har bra spets och en 4e som både är hårt hårt jobbande men som också kan leverera.
Det är gammalmodigt att ha 2 producerande , 1 brunarkedja och en för avlastning, nu är spelarna så skickliga samtidigt som det fysiska spelet försvinner samt att domarnas nivå för tufft ”spelförstörande” spel mer och mer beivras, spelet utvecklas mer och mer till att man endast har behov av spelare som kan göra poäng, därav har lagen fler och fler spelare som kan leverera.

Titta tex på Tampa bay i finalen mot Dallas, Tampas 4:e kedja var grym och levererade stort, ja hela laget gjorde mål och det är den bredden den moderna hockeyn bygger på.

Åström och LP kanske inte platsar, det visar sig, men för en 3:e kedja som producerar så ser jag inga problem.
Lindewall och Strömgren behöver mer speltid och mognad, låna ut till 1:an till att börja med.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Håller med, det ska vi dessutom klara med HA’s största budget. (Rätt komiskt att framförallt motståndarfans är jävligt snabb att dra upp vår budget när Modo också är dom enda som har ryggrad nog att berätta hur hög den är)

Med tanke på att vi har en ekonomi som ett mittenlag i SHL, starka sponsorer och trogen fanskara och kanske den finaste arenan i Sverige samt ett namn som ger respekt i hockeyvärlden än idag och Europas mest kända hockeyklubb vore det fan om man inte skulle hitta en intressant tränartrio.
Kan sätta rätt mycket pengar på att sportchefer som Kenttää, Nubben och Abbotts skulle behövt max 1-2 år på sig för att också sportsliga delen ska bli en toppklubb.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo:

Beror på vad du menar med spets. Spetskompetens kan vara defensivspecialister.

Du behöver rätt roller i ett lag och tydliga roller. Man behöver t.ex tänka till vilka som ska spela bp/pp vilka som ska ingå i en mer defensiv kedja osv.

Förra året byggde vi med två producerande enheter en mer defensiv inriktad och en gnuggarkedja och det gick ju hyfsat.

Timrå har byggt lite liknande i år två producerande en defensiv och en gnuggarkedja och det går ju hyfsat.

Problemet med ditt resonemang är att i ha har vi inte tillgång till spelare som är bra på alla delar, det finns liksom ingen Sundström som kan leda en förstakedja, styra ett pp samtidigt som han är inne och dödar utvisningar och är bäst i bp. Ju längre ner i nivå man kommer så måste man kolla på roller och vad spelarna ska bidra med till laget. Lite skev jämförelse med Tampa då de har tillgång till världens bästa spelare som håller hög nivå i allt, går inte att bygga så i ha då spelarna ofta är bra på en sak sedan sämre på andra, annars hade de spelat högre upp.

Här tycker jag lp och Åhström får problem, de är för dåliga för att spela i en ledande kedja och producerande enheter, samtidigt är de inte heller tillräckligt bra för att motivera en plats pga att de är givna bp specialister.

Jag vill se ett lagbygge nästa år med en tydlig tanke och rollfördelning så varje spelare vet vad de har för syfte i laget och vad de ska bidra med och vara bäst på, inte en samling av hyfsade spelare som man kastar runt bland första till tredjekedjan.

Två ledande enheter, sedan bygger vi på med mer defensiv i tredje och sedan en energikedja som fjärde. Självklar ska man se till att kedjorna ska kunna hota framåt också, men spelare i en tredje ska in vid tekningar i egenzon, spela bp, stänga ner motståndare osv. Så byggde vi ifjol och lite så här Timrå byggt i år.

Tror detta är viktigt för att få en fungerande grupp där alla har ett syfte och en roll som de ska utföra så bra de kan först och främst, allt utöver det är en bonus. Det gäller att få tredjecenter att känna att han är lika mycket värd för laget och framgången när han vinner tekningar i egenzon och dödar utvisningar som förstacentern som producerar poäng.
Kommentera

Sv: Modo - Timrå 2021-02-26
Gavelo: Strömgren fyller 18 i år, han ska spela J20 och plockas upp till a-laget vid behov/för att få chans att visa upp sig. Finns noll anledning att låna ut honom.
Niederbach är ett föredöme i detta fall, han har inga problem med att spela J20.
Kommentera