1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494331 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2166185

Sv: Silly season
J F K:

Det jag inte får ihop är att i princip alla som vill ha in Karlin och är negativ till sunken lyfter fram argumentet att sunken står för en defensivhockey som vi inte vill se.

Men vad står Karlin för då, jag tycker Västervik är ett lag som genom åren är väldigt destruktivt och bygger på att neutralisera motståndare och spela på deras misstag.

Tittar man i år så har de ju släppt in väldigt få mål och gjort väldigt få mål. Så det är ju ingen gladhockey direkt.

Får inte riktigt ihop argumenten från de som så starkt förespråkar Karlin över sunken.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Rytter: Jag har följt Karlin hyfsat länge. Han stod för en offensiv och skridskostark hockey när han tränade i Ettan och tog så småningom upp Västervik genom det spelet också.

HockeyAllsvenska Västervik tenderar dock att anpassa spelsättet efter motståndare i större utsträckning. Att parkera bussen har till exempel varit extremt effektivt mot oss de senaste åren när vi har spelat idiotoffensiv, så jag kan förstå att man får en ganska ensidig bild av hur de spelar om man enbart går efter deras matcher mot oss. Sen tenderar deras lag att bli svagare mot vårkanten för att finansiera nästkommande säsong, till skillnad mot andra lag vilket såklart påverkar spelet också.

Kollar man däremot på hur de förde spelet i höst när de hade lite extra spets i laget och innan Fitzgerald blev skadad så spelade de en ganska frejdig och offensiv hockey mot många lag.
Kommentera

Sv: Silly season
Rytter: Fast Karlin har aldrig haft något annat alternativ. Han har aldrig förfogat över en trupp som ska kunna föra spelet i majoriteten av matcherna, men Sundqvist premierar defensiven även i lag som rimligen ska kunna vara mer offensiva.
Kommentera