1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

495083 inlägg · 4087 ämnen

Inlägg #2441840

Sv: Apropå ingenting...
J F K: står 22/23 på Woods på elite prospects iallafall. Samma på dom andra jag nämnde. Har dom nån klausul som säger att kontraktet förlängs om ni går upp eller vad?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle:

Detta har kommenterats av Gradin i allehanda.

Han har sagt att spelar vi SHL har Woods kontrakt.

"Vid avancemang till SHL med Modo har Riley Woods dock avtal med Modo."

Varför det står 22/23 vet jag inte kanske skrev han på ett 1+1 där optionsåret automatiskt förlängs vid avancemang.

Gradin har varit väldigt smart och förlängt med stjärnorna under säsong och skrivit dessa typer av kontrakt. Går vi upp får vi behålla dem, samt att shl lagen kan inte räkna in dem i truppen innan slutspelet är gjort. Kan ju göra dem mindre benägna att vänta in våra spelare och istället ta någon annan. Om det nu stämmer med saik så kan han skrivit med dem men de kommer kunna tappa honom sent i april/maj ifall vi går upp.

Josh förlängde ju här i december och är alltså vår spelare ifall vi avancerar.

Även om kontrakten inte är värt något utan shl kan plocka spelare är det smart av gradin att se till att förlänga tidigt för att säkra spelarna samt göra de mindre attraktiva för shl lagen att räkna in i truppen eftersom de kan tappa dem sent. Vill de ha spelare säkrade tidigt till truppen så kan nog vissa klubbar gå efter andra spelare istället. Är ju en risk att behöva ge sig ut och leta spelare sent i maj.
Kommentera