1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492304 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2511967

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
ToddW: Finns väl även något system för att summan ökar om nog många signar med NHL inför samma säsong också. Bra med pengar hur som helst!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
KB:

Tyvärr har dom ju smugit in en värdelös ändring i avtalet som gynnar SHL. Tidigare delades pengarna lika mellan klubbarna spelaren representerat de senaste 4åren (25% per år). Nu har man gjort så sista kontraktsåret får en klubb 40% och sedan 20% för var och ett av de återstående.

Det är ju som gjort för att SHL ska plocka fler talanger från HA/div1 på chans och hoppas de utvecklas och skriver ett nhl kontrakt.

Detta ska ju vara en form av utbildningsersättning för att klubbar ska satsa på juniorer, varför inte ändra så så att de två första åren är värda 35% per år och de sista 15% per år. Då skulle ju NHL pengarna fördelas ner närmare klubben där karriären startade. Säg att en shl klubb plockar någon från div 1 som verkligen exploderat och denna tar 2 säsonger i SHL innan den skriver NHL konrakt, som det är nu så dår div1 klubben 40% av pengarna men med exemplet ovan skulle de ha 70%.

Snacka om morot för att satsa på att utbilda juniorer för 70% av summan är mycket pengar för en div1 eller HA klubb.

SHL klubbarna får nu ännu mer incitament att värva de största talangerna och stapla på hög, räcker typ att 1 av 5 blir nått så har man gått break even.

Nej här borde man vågat tänka annorlunda och eftersom de inte kan styra tv pengarna hade man kunnat göra en annan fördelning av nhl poengarna.
Kommentera

Sv: Kvartsfinal MoDo Hockey - AIK - 2023
Är det någon som har sett Marenis i slutspelet? Han har tydligen varit ombytt alla matcherna men 0 poäng och 0 +- vilket känns som att han inte spelat många minuter
Kommentera