1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2551505

Sv: Silly season
M Horava:
Det är väl lite som med lärarna i skolan. Några är riktigt bra några är urusla sen rätt många någonstans i mitten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Tarasov: Tycker det där ger en väldigt förenklad bild. Finns extremt många variabler som spelar in. Ta Bengt Hedin till exempel. En skulle här skulle hävda att han var helt oduglig. Samtidigt byggde han gång på gång lag som gick till final. Var det tur? Eller låg hans skicklighet i att se sina egna begränsningar och lyssna till rätt personener?

Ecke är ett annar intressant exempel. Byggde stora delar av guldlaget, men efter det gick det åt pipan. Hur bedömer man hans insats?

Eller ta Nubben, som gång på gång har lyckats koka soppa på spik i Timrå, men misslyckades kapitalt i Frölunda och har såhär långt inte ett speciellt bra track record i HV71. Kanske passar han bättre i en mindre klubb med snävare budget?

Som jag har skrivit här många gånger, så var det förväntat resultat att MoDo skulle gå till semifinal varje år. Det är svårt att bedöma hur mycket av avancemanget som beror på Hinken och hur mycket som beror på att vi slutade med löjliga experiment som att plocka sportchefen från Luleås damlag eller värva tränare som vare sig kunde svenska eller engelska.

Extremt svårt att jämföra Hinken med exempelvis Emil Georgsson. Hade jag varit Södertälje-supporter hade jag nog inte velat byta ut honom mot Hinken. Men hade han passat bra in i MoDo? Inte alls säkert.

Jag tror mer att det finns ett gäng som absolut inte är lämpade för rollen, och sedan finns det ett gäng som har potential att vara framgångsrika. Jag tror inte skillnaden i fingertoppskänsla att få in rätt spelare är så stor som man kanske tror, utan tror det viktigaste är att man passar in i klubben, är villig att lägga ner det hårda arbete som krävs och kunna svälja stoltheten och be andra om tips och råd.
Kommentera