1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494274 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2622984

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-01-04 Borta
Framnäs:

Har själv lite svårt att förstå jämförelsen mellan luleå och växjös "dödgrävarhockey", tycker dom verkar vilja spela en fartfylld och rolig hockey.

I alla fall vad jag minns från mötet hemma där vi hade otroliga problem med deras hårda forecheck som satte oss under rejäl press.

Tycker dom har fått ett oförtjänt rykte om att spela en "defensiv tråk-hockey", vågar nog påstå att det är det mest anfallsglada lag vi har mött.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-01-04 Borta
Trilske: Ja, men jag har sett andra matcher med dem och då är de lite grann "Växjö light". Men håller med om att mot just oss så blir det snarare FBK-offensiv. Därav min frågeställning. Undrar om jag är på rätt tankebana där att fysiken stör oss, eller vad kan det bero på?
Kommentera

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-01-04 Borta
Trilske: Luleå spelar med hög fart och hög press, men det är ändå extremt riskminimerande. Detta gör att de år efter år under Bulan tillhör de lag som gör minst mål (delad tvåa hittills) och släpper in väldigt lite mål (delad trea). Det är kanske högt tempo och mycket kamp, men det är väldigt lite målchanser. De använder farten mest för att kväva motståndarna och väldigt lite för att själva skapa målchanser framåt. Förmodligen är Luleås matcher de matcher med minst antal mål gjorda varenda år. Växjö har exempelvis gjort fler, vilket gör att deras matcher är mer målrika.

Ok, Växjö är tråkigare, men vill man se målchanser och mål så är Luleå nästan lika illa.
Kommentera