1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

500362 inlägg · 4094 ämnen

Inlägg #2624005

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-01-04 Borta
Smurfen: Ja jag hoppas verkligen att detta var både Ruohomaa och Rundblads islossning. Både han och Niederbach har tillräckligt med skills för att utgöra en farlig formation. Tillsammans med lite spetsiga backar i Näsén och Bernhard så gör det egentligen inte så mycket att Sebbe blir tredje spelare (som jag faktiskt inte tycker är så oäven med sitt skott stundtals, får han spela med dessa grabbar är det bara att ha klubban i isen och ta avslut vid lägen).

Tycker Wahlberg har större offensiv kvalitet än Folin men samtidigt ungefär lika stabil bakåt och antagligen fruktansvärt motiverad att göra bra ifrån sig (vilket märktes, ska inte svära på det men tror han faktiskt var den som hade kyla nog att vända upp och spela ut pucken i boxplay, något vi annars har haft fruktansvärt svårt för då alla slår den i rundeln och där är alltid spelare som läst detta redan). Jag utesluter inte att Wahlberg också har en positiv effekt på gruppen med tanke på att han faktiskt var den kapten som ledde oss till SHL och är omtyckt av både fans och spelare.

Bernhard spelar med mer och mer självförtroende och när han och Näsén blir inblandade i offensiven, ja då händer det bra saker. Pucken kommer ut från sargen. Skott kommer från spelare som tar sig in i banan. Plötsligt är någon fri framför deras mål osv. När de får spela med Woods, Aagaard och Dickinson så är det precis som att detta är naturligt för dessa tre att använda sig av både Bernhard och Näsén. Nu har andra spelare börjat använda sig av dem, tex Ruohomaa där Näsén inte helt otippat var den som spelade fram till ett av målen.

För jävlar vad snabb både Bernhard och Näsen är på att flytta över pucken till den andra sidan och plötsligt har vi fri gata till mål och utrymme att göra något konstruktivt. Ibland blir det såklart för konstruktivt, men tycker att det får vi leva med för att uppsidan är såpass stor när de är igång. Men de är snabba i tanken och i handlingen. Vi kan gräma oss över Bernhards missade läge idag, men med tanke på hur tufft han haft det första halvan av säsongen så gläds jag istället av att se honom där framme, i det läget, för fortsätter han på den vägen så kommer röda lampan lysa många gånger till denna säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo Hockey - Luleå HF 24-01-04 Borta
Hakning-Henrik: Hoppas att vi nu låter Lassi stå reseten av matcherna från start.
Vi gör en LHC / Högberg, nöter ut honom tlii bristningsgränsen.
För många viktiga poäng på spel för att Chansa med Eek, som inte håller på denna nivå.
Personligen hoppas jag vi ger Eltonius chansen, såg ruggig ut i Västervik mot BIF.
Kommentera