1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492479 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2655814

Sv: Silly season
BobbyG: EXAKT så lät det när Wernblom halverade sin mål- och poängskörd 03/04 jämfört med 02/03. Många ansåg att han var en svikare som gick till Skellefteå och baktalade MoDo för att inte ha fått ett tillräckligt bra kontraktsförslag. Många ansåg även att MoDo gjorde helt rätt som inte brände pengarna på en 31-åringar, framförallt med tanke på alla lockoutspelare som skulle komma.

Två säsonger senare slog han målrekord i Hockeyallsvenskan med 37 mål på 42 matcher, ett rekord som står sig ännu idag. "So what?", tänkte många. "Det är ju ändå Hockeyallsvenskan, det betyder inte att han hade hållit i SHL fortfarande".

Säsongen efter gjorde han 25 mål på 49 matcher i Skellefteå i Elitserien. Efter detta valde MoDo att värva tillbaka honom, vid 34 års ålder. Många minns inte detta eftersom den säsongen kändes som ett fiasko, men faktum är att Wernblom, vid 35 års ålder slog sitt personliga målrekord och hade sin näst högsta poängnotering under hela karriären i Elitserien.

Jag hajar om MoDo inte är villiga att betala 350 000 kr i månaden, men jag sticker ut hakan och _lovar_ att han inte har gjort sin bästa SHL-säsong ännu (förutsatt att han blir kvar i SHL). Blir inte ett dugg förvånad ifall han drar till med en Bud Holloway-säsong vid 34-35 års ålder.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Bad_Brett: Nu är det väl inte hans förmåga att göra mål som jag tvivlar på eller hans ålder. Nog för att IKO är ett klappkasst lag, men -35 i +/- skojar man inte bort.

Wernblom tycker jag var en spelare med betydligt fler användningsområden. Han var ingen raket på rören men gjorde verkligen inte bort sig i det defensiva arbetet heller där jag upplever att Karlqvist är sämre.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Har svårt att se honom toppa fjolårets säsong faktiskt. Den var makalöst bra och mycket på grund av hur fenomenalt bra han gick ihop med den ännu bättre Suomela. Sen tror jag inte att han är helt slut heller.
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: du kommer inte höra mig säga ett ont ord om honom, så jag hoppas du har rätt. det vore kul
Kommentera

Sv: Silly season
Bad_Brett: Alla som lämnar, blir per automatik lite kassa härinne, tyvärr. Big Sam är ett exempel. Hade Karla gått till oss hade han varit seriens bästa, nu är han bara en föredetting. Finns inga gråzoner bland supportrar
Kommentera