1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494398 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2700840

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Tror också att han kan bli en bra spelare i framtiden, jag gav bara ett exempel på en spelare som gick någorlunda lika i en draft i närtid. Ville mest påpeka att detta är en tallang och inte en supertalang typ Nylander eller ens någon av Djurgårds-grabbarna (Öhgren/Östlund/Lekkerimäki) i samma ålder. Därför tycker jag att man måste ha lite förståelse för att han förmodligen inte kommer gå in och spela 15-20min/match.
Då tycker jag inte heller att man ska avfärda alla som kommer med förslaget att det vore nyttigt för honom att få en stor roll i ett allsvenskt lag, som har en bra tränare med en bra filosofi. Jag anser inte heller att man kastar bort en talang från staden för att man väljer att förädla honom hans första "riktiga" säsong.

Jag tycker att rödluvan från första stund haft en extremt försvarande attityd mot alla som sagt att LP inte ska gå in i de två första kedjorna och kanske inte någon av de tre första heller. Och det är okej att tycka, men när hans enda argument har varit typ "han kommer gå först av svenskarna i draften", "han är en talang från staden som måste tas till vara på", osv osv. Att då avfärda alla som försöker argumentera för att det är viktigare att han får en stor roll med många minuter i olika spelformer, än att han spelar i SHL blir lite konstigt och man börjar undra vad han har för relation till spelaren.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Avfärdar inte alla som tycker Lucas borde få speltid någon annanstans. Förstår absolut oron för att han inte ska få plats, att han kommer in i ett känsligt läge och så vidare. Det ska även tilläggas att han är en spelare som behöver ha mycket puck för att vara som bäst. Det innebär att han helst skulle ha medspelare som tillåter honom att ha det. Det jag vill få fram är att vi som klubb gör det yttersta för att vi ska kunna säga sen att vi gav honom chansen. Får man det att kugga i med juniorer som dessutom har stor talang är det ett enormt sparkapital vi har där.
Ser gärna ett scenario med honom och Niederbach i en fjärdekedja, där Lucas är center och Niederbach ytter. Jag tror att deras spelsätt matchar och ”lika barn leka bäst” men det bygger givetvis på att de båda jobbar hårt och sätter defensiven först.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
erjo: Min poäng är att Lucas är en spelartyp som rimligen kan spela i en fjärdekedja, medan Niederbach både var för svag defensivt och fysiskt för att kunna göra det. Därför kan det också vara olika vad behovet av att spela i allsvenskan är. Jag tycker att Niederbach hade varit i behov av att spela i en offensiv roll, istället för att få minuter i en defensivt inriktad fjärdekedja. Däremot klarar Lucas av att spela i en defensiv fjärde.

Jag är inte emot att låna ut honom alls, men min poäng är att jag tror att han kan vara bra nog att ta en plats till hösten. Men blir det Östersund i tre månader där han får gå som center i topp tre kedjorna, kan det vara det bästa för honom inledningsvis.
Kommentera