1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

494401 inlägg · 4086 ämnen

Inlägg #2701069

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det var det dummaste jag läst i mitt liv. Varför skriver du Niederbacher när Niederbach själv skriver Niederbach? Han har även rätt stor släkt i Ö-vik, varav jag träffat några av dem och ingen uttalar det så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Fast alla bonden har träffat säger "Niederbacher". Anklagar du bonden för att ljuga?

De Niederbachers du har pratat med kanske inte har full koll, alternativt varit kvinnor? Har hört många svenskar säga "Johan Sebastian Bach" istället för det mer korrekta "Johan Sebastian BachER". Tyska ord som slutar på "er" indikerar maskulint genus, dvs har artikeln "der" ("der Schäfer", "der Niederbacher" etc.). Och jag tror vi alla kan enas om att Theo Niederbacher är en man.

Motsvarande regel för kvinnor är "die" ("die sonne", "die Niederbache" etc.). Detta kan jämföras med isländskan, där två syskon kan heta "Niederbachsson" och "Niederbachsdottir" beroende på kön.

Det ska tilläggas att fler och fler menar på att kön är en social konstruktion, och vill man inte bli placerad i ett fack finns det neutrala alternativet ("das Niederbach"). Har dock aldrig uppfattat Theo som icke-binär.

Förstår att detta kan vara knepigt för er som inte är lika haja på tyska som jag och bonden, men känns lite onödigt att sitta och killgissa...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rödluvan: Ser nu att Röglesupportrarna börjar sukta efter Hägg. Är de på riktigt? Man slänger sig över rykten till andra klubbar och tänker att Sjöström kommer trycka in trynet och böka runt?
Kommentera