1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497493 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2710766

Sv: Apropå ingenting...
Trilske:
Varför sitter ni och prata om Röglespelare på ett MoDo forum?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Silly: LP rankas av Hockeysverige som den fjärde bästa spelaren i Sverige inför draften.


Kommentar: Lucas Pettersson är den bästa svenska forwarden i denna draft. Jag gillar verkligen hans motor i spelet med bra arbetsmoral, explosiv skridskoåkning och bra känsla för spelet. Hans förmåga att göra saker i högt tempo sticker ut. Han är ingen dynamisk anfallare som sticker ut kreativt eller tekniskt. Han har ett ganska bra skott och ett bra passningsspel. Han kan dock inte diktera tempot enbart med sina händer men har högt tempo i både klubbteknik och skridskoåkning samt att han kan separera de två egenskaper samtidigt som han läser spelet.

Jag tycker att han i början av säsongen spelade för ofta i högt tempo utan att läsa av men att han senare under säsongen mer kunde läsa av spelet och avvakta tills rätt ytor öppnade sig innan han agerade. Hans spel utan pucken är också bra där han supportar medspelare bra samt backcheckar hårt med förmåga att återvinna pucken. Hans defensiva bidrag gör honom aktuell för olika roller och jag kan t ex se honom bli en penalty kill-spelare på NHL-nivå. Han har också egenskaper som gör att han kan användas både som center och ytter och bidra. Ur ett NHL-perspektiv kan ses som tredjekedja-talang i första hand.

Han behöver så klart bli starkare men jag ser att han har en god chans att slå sig in i SHL kommande säsong och om inte kommer han vara en bidragande spelare som HA-lån.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Silly:

I see what u did there.

Hade dock varit mer träffsäkert om du citerade upphovsmakaren istället för mig.
Kommentera