1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492436 inlägg · 4084 ämnen

Inlägg #2711253

Sv: Apropå ingenting...
Mtown: Spretig i detaljerna och känns som att den dök upp från ingenstans. Designmässigt skriker den tidigt 2000-tal medan jag föredrar en mer tidlös formgivning. Där håller jag Alfredshem IK eller MoDo AIK högre och det känns som att det finns en mer naturlig utveckling mellan de två också, där den senare upplevs mer förankrad i klubbens ursprungliga logga.

Ur ett rent nostalgiskt personligt plan så är jag uppvuxen med 90-tals plåten med stort MoDo Hockey tvärs över framsidan på tröjan. Den är makalöst snygg i mina ögon men jag vet att folk inte tycker lika där. Så det har nog med saken att göra också.

Sen är såklart nuvarande logga ändå i slutändan 100% synonym med klubben i hjärtat. Så inget jag går upp i taket över.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB: MoDos Logo med små justeringar.

1. Fixa den lilla röda fläcken som är till mitten till vänster. Ser ut som liten fläck. Man behöver inte ens märkbart ändra utseende för att fixa detta.

2. Flytta texten hockey lite så den får lite mer andrum. Testade även ta bort drop shadow runt för renare intryck, blir ännu mer taggigt med den.

3. MoDo. Faktiskt svårt att få ett typsnitt att ej se dumt ut med det i denna logotyp, så förstår de ej vill ändra, haha.

4. Ej seriöst. MODO Hockey och MoDo AIK har fått ett barn. Rita bara upp den när jag höll på fixa en av de andra för skojs skull,
Uppladdat:

450x300-modologo.pngmodologo.png

Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB: Det jag inte gillar med Modo AIK tröjan är att den ser för blek och omodern ut och jag tror inte att den skulle tilltala det yngre gardet och vara ett ganska dåligt varumärke, även om jag förstår att det får ett nostalgiskt värde. Timrås logga ser ju ut som en kommunlogotyp och där vill jag inte hamna

Personligen gillar jag logotyper och inte enbart text eftersom det känns lite generiskt. AIK har t.ex hittat en logga som är unik och jag har svårt att tro att man byter. Känner lite samma för Modos nuvarande även om man såklart kan retoucha den lite. Det kan dock bero mycket på att jag är uppvuxen under 00-talet i 08-området 😅
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB: Tur att jag kan tillverka egna vita t-shirts med rödagröna "MoDo" över bröstet. Fått många high-fives på gågatan i Umeå. Några tjejer var inte fula, ;-) Tror det kommer bli en succé.
Kommentera