1150x200-modo-header2-kopiera.webp

MoDo Hockey

497449 inlägg · 4090 ämnen

Inlägg #2711580

Sv: Silly season
J F K:

Jösses, vad gick fel där? Hade alla bra betalt eller.
Känslan är väl ändå att dom hade bra med publik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
jonsson: de förlorade mycket hemma ett tag och läktarna såg tommare ut desto längre säsongen gick. Vet mina gröngula släktingar med säsongskort stack i andra perioden nån gång 😳
Kommentera

Sv: Silly season
jonsson: De rabatterade rejält under säsongen och med tanke på hur uselt de spelade på hemmaplan så gick inte de med årskort i samma utsträckning. Sedan hjälpte det inte att de bara hade två hemmamatcher i slutspelet heller.
Inkomstmässigt var det några miljoner lägre än tidigare år.

Sedan verkar man inte haft kontroll över kostnaderna. Någon ekonom var sjukskriven samtidigt som rapporteringen inte fungerade. Inflationen öka utgifterna och de verkar också ha rivit plåstret Stråhle direkt. Själv tyckte jag det var anmärkningsvärt att man hade råd att behålla alla man ville ha kvar, samtidigt som man plockade spelare som Meyer, Lerby och Manninh som måste varit dyra.

Hur som helst är 8,5M back fruktansvärt mycket. En sådan säsong till och man är långt under gränsen för elitlicensen.

Frågan är därmed om man törs satsa sig ur krisen eller om man ska dra i handbromsen. Jag vet att många supportrar även på vår sida argumenterar för att man inte kan bromsa sig ur en sådan kris då publik och sponsorer kommer stödja mindre då laget är mindre attraktivt. Samtidigt är det oerhört riskabelt att satsa rejält med pengar utan att veta om man åter kan ta tillbaka publiken.

Fy fasen vad glad jag är över att vi har ekonomi-Janne och Widebro. Hinken vet på förhand ramarna för spelarbudget och under säsongen har vi järnkoll så något som i Löven inte tillåts hända.

Nästa rysare är väl Timrå. Hur klarade de vintern med ett lag som alltid sades underprestera och ett väldigt kort slutspel? SCA är less på att alltid rädda Timrå och resterande företagare brinner inte för att sponsra elitlag i området som hos oss i Övik.
Kommentera